FacebookTwitterLinkedIn

“2021 a fost un an de consolidare la nivel regional (…) În luna februarie am intrat pe piața din Slovenia prin lansarea operațiunilor Train Hungary. Totodată, am demarat un program de investiții de 14 milioane de euro pentr modernizarea și retehnologizarea uzinei Debrecen Vagongyar din Ungaria”, declară Gruia Stoica, președintele și fondatorul grupului Grampet.

Grupul a finalizat anul acesta investiții de 78 milioane de lei, iar  anul viitor bugetul total alocat este de 80 milioane lei

2021 a fost anul în care compania a devenit primul operator de transport feroviar de marfă din România, cu cea mai mare cotă de piață la nivel local, conform lui Gruia Stoica.

Un proiect important al Grampet a fost finalizarea primului automotor construit integral de Electroputere VFU Pașcani, care își extinde astfel activitatea pe segmentul construcțiilor de vehicule feroviare noi. Automotorul a intrat deja în circuitul de certificare CE.

Grupul Grampet este o companie cu extindere internațională prezentă în România, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Germania, Austria, Slovacia, Croația, Serbia, Grecia și Slovenia