Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Uncategorized |
|

Gruia Stoica, condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare

Omul de afaceri Gruia Stoica a primit o sentință definitivă de  doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, conform Agerpres.
gruia_stoica.jpg

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis marţi condamnarea definitivă a omului de afaceri Gruia Stoica la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru cumpărare de influenţă, în dosarul CE Oltenia, iar avocatul Doru Boștină a fost condamnat la un de închisoare cu suspendare în același dosar.

Doi din trei judecători au admis apelurile declarate de Gruia Stoica și Doru Boștină împotriva deciziei Curții de Apel Ploiești, din martie 2015, în sensul scăderii pedepselor de la patru ani cu executare la doi  ani și șase luni cu suspendare în cazul lui Stoica și de la trei ani cu executare la un an cu suspendare pentru Boștină. Al treilea judecător a susținut că ar trebui menținută pedeapsa de patru ani cu executare pentru Stoica și doar modificată pedeapsa pentru Boștină.

Pe 5 martie 2015, Gruia Stoica a fost condamnat de Curtea de Apel Ploiești la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. În același dosar, avocatul Doru Boștină a primit trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

Omul de afaceri Gruia Stoica se află pe locul opt în Topul Forbes 500, ediția 2015, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii