Cautare
, Contributor

Proiecte speciale |
|

Gruia Bădescu, studentul care vrea să schimbe înfățișarea României

gruia_badescu.jpg
Gruia Bădescu, câștigătorul premiului studentul anului în Europa, nivel post-universitar, oferit de Liga Studenților Români din Străinătate, lucrează în prezent la un doctorat pe tema reconstrucției în cadrul grupului de cercetare Conflict in Cities de la Universitatea Cambridge.

„Cum poți vindeca un oraș după traumă? Această întrebare mi-a definit atât traiectoria academică interdisciplinară dar și implicarea socială. Am cercetat problematica reconstrucției și felul în care spațiul urban relaționează cu socialul și politicul de la orașele germane după război la Sarajevo și Beirut, unde am studiat relația dintre reconstrucția arhitecturală și reconcilierea postconflict cu un grant National Geographic Society”, spune Gruia în prezentarea sa.

Află mai multe despre câștigătorul marelui premiu.

Totodată, interesul studentului se îndreaptă și către  problematica orașului românesc, afectat de sistematizările comuniste şi haosul urbanistic din ultimii ani. “Am revenit în România în 2009, mânat de dorința de a participa la o schimbare reală. Am lucrat la Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al centrului Bucureștiului, am creat un ONG pe dezvoltare locală, și m-am alăturat mediului ONG la campanii împotriva distrugerilor și dezvoltării haotice și absurde din orașele și satele țării. Cred în rolul nostru, al noilor generații, în a regândi România și cred cu tărie în legătura dintre lumea academică și transformările sociale”, adaugă el.

Vezi care au fost câștigătorii Galei LSRS.

Gruia Bădescu a studiat geografia peste Ocean, la Middlebury College, designul urban şi ştiinţele sociale în Marea Britanie, în cadrul London School of Economics,  ştiinţele politice la Paris, la Sciences Po şi istoria în Germania, la  Johannes Guttenberg Universitaet.

Află mai multe și despre Alexandra Olteanu.

Un număr de 50 de finaliști au fost înscriși pe listele Ligii, jiurul format dintr-o serie de personalități pentru medicul Raed Arafat, actorul George Ivașcu sau Sandra Pralong alegând doar nouă premianți.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii