Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Bani și Investiţii |
|

Growceanu are în plan să investească până la 1 mil. euro în 18 tranzacții, în 2021

Growceanu este un grup de 17 business angels fondat în 2018, interesat în special de startup-uri din verticalele PropTech, EdTech, SmartCity, Enterprise, Marketplaces, FinTech și MedTech, bazate pe tehnologii precum Artificial Intelligence, SaaS, Data Science, Digital Mapping, IoT.

În primul trimestru din 2021, grupul a finalizat o investiție pentru Milluu, în valoare de 75.000 de euro, cea mai mare investiție de până acum fiind în startupul Metabeta, în valoare de 200.000 de euro. Urmează runda doi pentru Bright Spaces, în valoare de 35.000 de euro.

În 2021, fondatorii au investit 50.000 de euro din fonduri proprii în Growceanu, cu scopul de dezvolta prima platforma de angel investment din România, propunându-și astfel extinderea la nivel național a grupului de business angels.

 „Suntem un grup de angel investors în care fiecare membru investește banii proprii și ia decizia de a se alătura sau nu fiecărui startup pe care îl prezentăm. Nu avem o sumă limitată pentru investiții. În raport cu fondurile, suntem o rețea deschisă care oferă o mai mare flexibilitate startup-urilor. Din perspectiva altor investitori, aceștia pot colabora în mod facil și  flexibil cu Growceanu – fie că sunt persoane individuale, asociații, organizații, sau fonduri – cu toate sindicalizăm și co-investim”, spune Ciprian Man, unul dintre fondatorii Growceanu & Angels Keeper.

În prezent, portofoliul Growceanu înseamnă investiții în valoare de 400.000 de euro care au fost plasați în startup-uri precum Bright Spaces, xVision, EmailTreeAI, Kinderpedia, Telios, Sitter și Milluu. Pe lângă acestea, Growceanu urmează să încheie o investiție în startup-ul Metabeta și va face follow-on în runda seed a startup-ului Bright Spaces.

„Anul trecut am finalizat patru tranzacții în valoare de 275.000 euro. În 2021 țintim investiții de 1 milion de euro, precum și conectarea cu un număr mult mai mare de startup-uri valoroase, identificarea de noi oportunități de mentorat și sprijin pentru startup-uri, conectarea cu mult mai mulți investitori dornici să contribuie cu experiență, networking și fonduri”, adaugă Ciprian Man.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii