FacebookTwitterLinkedIn

În afara RCA, creșterea este de 5,1% față de anul precedent, cu un total al primelor brute subscrise de 943 de milioane lei. Totodată, compania raportează și o contribuție IFRS de 10 milioane lei. Rezultatele la 9 luni au poziționat Groupama Asigurări pe locul 3 fără RCA și locul 5 în clasamentul general al pieței de asigurări din România.

Segmentul asigurărilor de persoane a înregistrat o creștere semnificativă în 2020, cu 27,5% față de anul precedent la 107 milioane lei. Asigurările de viață au avut o contribuție de 46 de milioane lei (30,2%), în timp ce asigurările de sănătate și accidente au crescut cu 25,5% față de 2019, cu o valoare totală a primelor brute subscrise pe această linie de 61 de milioane lei.

”2020 a fost un an fără precedent, cu provocări și schimbări pe care cei mai mulți dintre noi nu ni le-am imaginat ca fiind posibile. A fost un an care ne-a obligat să dăm dovadă de agilitate, de reziliență și curaj, un an care s-a tradus în eforturi semnificative la nivelul întregii companii, pentru care țin să le mulțumesc tuturor colegilor mei. Nu doar pandemia ne-a pus la grea încercare, ci și seceta extremă, care a afectat puternic segmentul Agro. Pentru noi, 2020 rămâne anul în care am luat rapid decizii curajoase”, a declarat François Coste, CEO Groupama Asigurări.

Segmentul CASCO, prima linie de business a companiei, a avut și el o contribuție importantă la veniturile totale și a atins, în 2020, 492 de milioane lei, în ușoară scădere față de anul precedent, cu 0,6 procente.

În 2020, segmentul Property, inclusiv Agro, a doua linie de business ca pondere în veniturile totale, a avut de asemenea o contribuție semnificativă la rezultatele companiei, generând venituri de 277 de milioane lei, echivalentul unei creșteri de 8,6% față de 2019. Rezultatele pe acest segment au fost influențate negativ de seceta excepțională, care a afectat culturile și a generat daune semnificative.

În ceea ce privește asigurările RCA, Groupama a înregistrat o scădere, această linie continuând să rămână neprofitabilă, pe fondul unor daune însemnate.

Groupama Asigurări anunță totodată și o rată de solvabilitate de 158%, calculată pentru trimestrul IV al anului 2020.

La nivel de Grup, Groupama a înregistrat pentru perioada raportată o valoare totală a primelor brute subscrise de 14,4 miliarde Euro și un profit operațional de 306 milioane euro.