Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Groupama Asigurări a vândut prime brute de 462 milioane de lei, în primul semestru, ȋn creştere cu peste 5%

Valoarea primelor brute subscrise de Groupama Asigurări a crescut cu peste 5%, rezultat statutar venituri, în primul semestru al acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 462 de milioane de lei.
Francois_Coste_Groupama_Asigurari

Diferenţa față de rezultatele comunicate la nivel de grup este un efect contabil datorat exerciţiului fast-close folosit ȋn raportarea IFRS. 

Rezultatele înregistrate în prima jumătate a anului confirmă faptul că strategia noastră funcţionează şi că suntem pe drumul cel bun ȋn ceea ce priveşte câştigarea preferinţei românilor prin livrarea de produse şi servicii de calitate la un preţ corect, datorită angajamentului crescut al tuturor colegilor noştri”, a declarat François Coste, director general al Groupama Asigurări.

În rezultatul obţinut de Groupama Asigurări ȋn prima jumătate a anului, asigurările Non-Viaţă au fost reprezentat 96% din totalul primelor brute subscrise, reprezentând 445 milioane de lei, în creştere cu 5,3%, faţă de anul trecut. În același timp, rezultatul tehnic net, după comisionare s-a îmbunătăţit, fiind susținut în mare măsură de îmbunătățirea rezultatelor pe segmentele Sănătate, Accidente și Property (inclusiv Agro).

Per total, valoarea primelor brute subscrise în categoria Sănătate și Accidente a crescut cu 87%, în contextul potenţialului ridicat al acestui segment de piață, precum şi datorită eforturilor susținute de dezvoltare a acestei linii de business. Zona de Property (inclusiv Agro) a avut o evoluție semnificativă, față de aceeași perioadă a anului trecut, marcând o creştere de peste 8%, până la 100 de milioane de lei.

Pe segmentul Auto, polițele CASCO au avansat cu 9%, până la 189 milioane de lei, în timp ce RCA a scazut cu 11%, până la valoarea de 109 de milioane de lei.

Linia de Alte asigurări Non-viață (Transport, Răspunderi civile și Travel) a urcat cu 9%.

Asigurările de Viață, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, au avut o evoluţie stabilă  în primul semestru al acestui an. Acesta este un punct de focus al companiei pentru perioada următoare.

Groupama Asigurări are în România 1,1 milioane de clienţi individuali şi 67.000 de companii. Asiguratorul face parte dintr-un grup internaţional de asigurări şi servicii financiare cu 32.600 de angajaţi, deservind 13 milioane de clienţi la nivel global.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii