Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Groupama Asigurări a realizat, în prima jumătate a anului, o creștere de 33% a primelor brute subscrise pe linia de viață, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019

Groupama Asigurări a înregistrat în prima jumătate a anului o creștere de 33% a primelor brute subscrise pe linia de viață, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, confirmând tendințele actuale la nivel mondial. În contextul pandemiei de COVID-19, românii au devenit mai atenți la nevoile lor și ale celor apropiați, dovedind, astfel, importanța asigurărilor pentru continuitate, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.
Calin Matei (Director General Adjunct, Groupama Asigurari)

Călin Matei, Director General Adjunct, Groupama Asigurări: Înregistrăm o creștere pe segmentul asigurărilor de viață individuale ca urmare a faptului că această pandemie a venit cu o lecție foarte importantă pentru noi toți, respectiv conștientizarea importanței produselor de asigurare într-un moment dificil, precum cel pe care îl traversăm. Decizia noastră de a acoperi riscuri generate de pandemia de COVID-19 a venit din dorința de a fi alături de clienții noștri, într-un moment în care aveam mare nevoie de fapte. Intreg contextul, însoțit de strategia pe care am implementat-o în această perioadă, ne-au adus în prima jumătate a anului o creștere a primelor brute subscrise de 33% comparativ cu prima jumătate a anului trecut în cazul asigurărilor mixte de viață. În plus, tot mai mulți angajatori prioritizează grija față de angajați și oferă acestora asigurări de sănătate sau de viață, ceea ce determină o tendință de creștere și pe segmentul asigurărilor de grup”. 

Portofoliul Groupama Asigurări în domeniul asigurărilor de viață include, printre altele: Asigurarea mixtă de viață, Asigurarea de viață cu economisire pentru copii și Asigurarea de protecție în caz de deces. Conform datelor companiei, în categoria produselor individuale, cea mai accesată poliță de asigurare este Asigurarea de protecție în caz de deces, urmată de Asigurarea mixtă de viață.

Tendința de creștere a asigurărilor de viață din ultimii ani se datorează nevoii de continuitate a oamenilor și de a-și asigura un viitor financiar decent, indiferent de circumstanțe.

Primele de asigurare sunt, în medie, similare în ceea ce privește raportul dintre femei și bărbați. In cazul polițelor individuale, femeile optează pentru o primă medie anuală cu aproximativ 10% mai mică decât bărbații.

Conform datelor companiei, vârsta medie a celor care încheie o asigurare de viață la Groupama Asigurări este cuprinsă între 30 și 40 de ani, interesul pentru acest tip de asigurare fiind manifestat în măsură mai mare de femei, decât de bărbați. Cu precădere, domeniile de activitate ale celor care optează pentru o asigurare de viață sunt: vânzări, IT, domeniul farmaceutic și medical, o bună parte dintre ei fiind antreprenori.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii