Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Asigurări |
|

Groupama Asigurări: Creștere de 50% a numărului de dosare de daună de tip property

Groupama Asigurări a înregistrat o creștere de 50% a numărului de dosare de daună de tip property în această perioadă, comparativ cu anul trecut. Majoritatea daunelor au avut loc pe perioada verii, având ca motiv cauze naturale și incendii.
Calin Matei, Director General Adjunct, Groupama Asigurari

„Să nu cădem în capcana de a ne gândi că statul acasă mai mult în perioada martie-august, pe fondul stării de urgență și apoi al celei de alertă, ne aduce siguranța deplină. De fapt, un aport major la creștere l-au avut lunile de vară, cauzele fiind fenomenele meteorologice extreme și incendiile. Incidența mare a fenomenelor și pagubele înregistrate în această perioadă ne arată clar că asigurarea proprietăților și bunurilor ar trebui să fie o prioritate pentru noi toți. Este rolul nostru să aducem continuitate în viața clienților noștri, indiferent că vorbim despre persoane fizice sau companii”, a declarat Călin Matei, Director General Adjunct, Groupama Asigurări.

Cele mai mari două daune în perioada martie-august a acestui an au fost înregistrate la clienți persoane juridice și au fost cauzate de incendii. Acestea s-au ridicat la suma de peste 2,8 milioane euro, respectiv 860.000 euro.

Majoritatea pagubelor pe linia Property au fost înregistrate la clienți persoane fizice care au proprietăți asigurate în mediul rural. În perioada menționată, cele mai afectate zone au fost județele Mureș, Alba, Hunedoara și Suceava, din cauza incidenței ridicate a evenimentelor naturale.

Groupama Asigurări a înregistrat anul trecut o creștere de 7% comparativ cu anul precedent a subscrierilor pentru Asigurarea locuinței cu extra acoperiri (ALExA). De asemenea, anul 2019 a reprezentat o creștere cu 12% a portofoliului de prime brute subscrise pentru polițele Property adresate persoanelor juridice, iar compania preconizează creșteri în continuare pe acest segment.

Groupama Asigurări a plătit anul trecut daune în valoare de aproape 16,5 milioane RON, aferente Asigurării locuinței cu extra acoperiri, asta în timp ce, în cazul produsului de asigurare Property pentru persoane juridice, în același an, Groupama Asigurări a plătit daune în valoare de 44,2 milioane RON. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii