Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

ForbesForward |
|

Grigore Horoi, Președinte Grup Agricola: Am contribuit cu 60.000 de euro pentru amenajarea și dotarea unui laborator de microbiologie pentru testarea COVID-19 la Spitalul Județean de Urgențe Bacău, dar și cu materiale de protecție și de igienă pentru Comitetul Județean de Urgență

Grupul Agricola, unul dintre cei mai mari producători de carne din România, a contribuit cu 60.000 euro pentru amenajarea și dotarea unui laborator de microbiologie cu sistem Real Time PCR pentru testarea COVID-19/SARS COV 2 la Spitalul Județean de Urgențe Bacău, dar și cu materiale de protecție și de igienă pentru Comitetul Județean de Urgență.
Grigore Horoi 2020

Forbes România: Ce decizii de business a luat compania dumneavoastră de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Au fost constituite comitete de criză la nivelul fiecărei unități de afaceri din Grup, care supraveghează și aplică procedurile de protecție pentru întreg personalul companiilor noastre, care monitorizează fluxul de aprovizionare, producție, livrare pentru a nu se creea sincope în aprovizionarea magazinelor. Conform Legii, suntem unitate declarată parte a Infrastructurii Critice Naționale și avem obligația de a dispune toate măsurile care să asigure funcționarea în bune condiții a proceselor pe care le gestionăm.

Forbes România: Care sunt măsurile pe care compania dumneavoastră le-a luat în sprijinul angajaților de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Am intensificat triajul epidemiologic, care se efectuează zilnic fiecărui angajat. Personalul care face triajul a fost suplimentat și instruit inclusiv de companiile cu care avem contract de medicina muncii.

Toți angajații veniți în ultima perioadă din zone afectate de pandemie, indiferent de gradul de alertă din acele țări sau care au intrat în contact cu membri ai familiilor lor ori prieteni veniți în țară în aceste condiții au fost trimiși acasă, în autoizolare.

Transportul angajaților către puntul de lucru și înapoi la domiciliu se face în loturi mici, în auto dezinfectate. Accesul lor se face eșalonat la filtru, la sectorul de lucru. Se face monitorizarea personalului de către fiecare șef de formație în timpul programului de lucru. Dacă apar – și sperăm să NU apară – semne care să trezească suspiciuni privind starea de sănătate persoana se izolează urgent și vor fi anunțate autoritățile, conform procedurilor legale.

Am sporit consistent distribuirea de dezinfectanți, măști, manuși, combinezoane la fiecare punct de lucru, unde accesul persoanelor dinafara, străine, este interzis.

Forbes România: Care ar fi măsurile guvernamentale ce ar trebui luate în următoarea perioadă de timp pentru a atenua efectele negative ale coronavirusului asupra activității din sectorul în care activați?

Chiar dacă perioada pe care o trăim este una specială, noi credem că viața nu se va opri aici. Omenirea a mai trecut astfel de momente și le-a depășit. Depinde foarte tare care este «prețul plătit» pentru pașii care s-au făcut și-i vom face, cu siguranță, și acum. Foarte important este să păstrăm încrederea oamenilor și să gestionăm panica.

Forbes România: Care sunt scenariile posibile pe care le vedeți pentru business-ul dumneavoastră dacă epidemia continua și/sau ia amploare? Dar pentru întreaga economie românească?

Contează foarte mult lucrul neîntrerupt pentru asigurarea resurselor de care avem nevoie, plafonarea prețurilor pentru o perioadă (am făcut-o începând cu 16 martie), o abordare responsabilă a problemelor curente și a celor ce vor veni.

Forbes România: Cum credeți că ați putea ajuta comunitatea – socială și/sau de business?

Prin Asociația AGRICOLA – Neam de Gospodari, care a elaborat deja doua proiecte în acest sens, Grupul are o contribuție peste de 60.000 euro, pe de o parte ca sprijin financiar pentru amenajarea și dotarea unui laborator de microbiologie cu sistem Real Time PCR pentru testarea COVID 19/ SARS COV 2 la Spitalul Județean de Urgențe Bacău, iar pe de altă parte ca sprijin cu materiale de protecție și de igienă pentru Comitetul Județean de Urgență.

Mi-am manifestat și altădată revolta că noi, în România, avem foarte puține laboratoare de acest fel și suntem nevoiți, de multe ori, să apelăm la astfel de unități din străinătate. Agricola, prin natura producției pe care o face, are nevoie de analize în astfel de laboratoare. Am fi o națiune nevrednică dacă nu am fi în stare să investim câteva sute de mii de euro în dotări tehnice de acest fel. Agricola, în aceste momente de criză, își oferă resursele în sprijinul comunității. Ea nu are nevoie de nimic. Important este să putem trece cu toții peste aceste momente dificile.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii