Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Grexit: Angajații români din Grecia pleacă în concediu

Accentuarea crizei din Grecia face viața din ce în ce mai grea pentru românii care lucrează în această țară, potrivit FADERE.
grecia ajutor

În contextul crizei din Grecia, Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE) a desfășurat un un proiecte de sondare a situației românilor din această țară.Oficial, în Grecia locuiesc 50.000 de români, dar, potrivit datelor asociațiilor de români, numărul real este de 200.000.

Îndemnul grecilor: „Nu vă mai uitați la televizor, veniți în Grecia”

De la apariția primelor semne de criză, foarte mulți greci nu au mai dorit să mai angajeze români cu acte, ci doar la negru. ”Așa se justifica această diferență de 150.000 de români față de situația prezentată de autorități”, spun reprezentanții FADERE. ”În acest moment situația conaționalilor noștri din Grecia este disperată, foarte mulți dintre ei nu și-au mai primit salariile din lipsă de cash. O mare parte dintre ei vor pleca în concedii în România și vor aștepta să vadă ce se va întâmplă până în septembrie și abia atunci vor luă o decizie cu privire la viitorul lor. Alții s-au întors deja în țară sau au plecat în special în țările nordice Anglia, Norvegia sau Germania.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii