Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Grevă pe aeroportul Otopeni

Angajaţii companiei care asigură transportul pasagerilor, încărcatul bagajelor şi curăţenia avioanelor în Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni anunţă că vor face grevă de avertisment, de două ore, vineri, fiind nemulţumiţi de program, dar şi de nivelul de salarizare, informează Mediafax.
aeroport

UPDATE – 22.01.  Greva de avertisment anunţată pentru vineri de angajaţii Globe Ground, societatea care asigură transportul pasagerilor, încărcatul bagajelor şi curăţenia avioanelor în Aeroportul “Henri Coandă” Otopeni, a fost amânată de Tribunalul Ilfov.

Personalul SC Globe Ground România, care se ocupă de curățenia avioanelor și asigură transportul pasagerilor în aeroport, a anunțat că va declanșa o grevă de avertisment între orele 13:00 -15:00, fapt care ar putea determina și întârzierea unor zboruri.

Motivul acestei greve este programul de lucru încărcat, raportat la nivelul de salarizare aferent. Greva este legitimă, existând acordul a 403 membri de sindicat din 440, pentru declanșarea acesteia fiind nevoie de acordul a jumătate plus unu din numărul acestora.

VEZI SOLUȚIILE PROPUSE DE TAROM

Teoretic, programul ar trebui să fie de 12 ore de muncă, cu 24 sau 48 de ore de pauză, însă acesta nu se mai respectă din cauza dimensionării defectuoase, a declarat Reprezentantul Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cristian Cioc. Iniţial, compania a avut aproape 900 de angajaţi, însă în prezent mai sunt aproximativ 700, care trebuie să asigure acelaşi volum de muncă.

În plus, peste jumătate dintre angajaţi cer avans la salariu pentru că nu le ajung banii până la salariul următor, a spus reprezentantul sindicatului. El a spus că un încărcător de bagaje şi marfuri are un salariu net sub 1.200 de lei, fără a avea inclus sau asigurat transportul până la aeroport, în condiţiile în care 90 la sută dintre firmele care lucrează în aeroport asigură şi transportul salariaţilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii