Cautare
, Redactor

Reporter în căutare de oameni și povești.

Design |
|

Greenwich, Connecticut – Prima casă a lui Trump

La 35 de ani, Donald Trump și-a cumpărat prima reședință împreună cu prima sa soție, modelul Ivana Trump. Proprietatea, care se întinde pe o suprafață de 2,3 hectare, l-a costat pe actualul președinte american patru milioane de dolari.
 aboneaza-te
20141021212121616858000000-o

Conform ediției americane a revistei Forbes, averea lui Donald Trump este de 3,1 miliarde de dolari. Înaintașii săi au avut simțul afacerilor, așa că ascensiunea lui Trump nu e greu de înțeles. Bunicul lui, de origine germană, a emigrat în Statele Unite în 1885; s-a îmbogățit în perioada Goanei după Aur, deținând restaurante și hoteluri în orașe prospere. Tatăl său, Fred Trump, a fost un adevărat magnat imobiliar din New York. A clădit un imperiu pe care l-a lăsat moștenire celui de-al patrulea fiu. În 1971, Donald Trump a preluat controlul companiei înființate de tatăl său, iar în 1995 a fondat Trump Entertainment Resorts, o companie care operează numeroase cazinouri și hoteluri din întreaga lume. De-a lungul timpului, Trump a construit turnuri de birouri, hoteluri, cazinouri, terenuri de golf și alte clădiri de marcă de pe glob.

Nu e de mirare că reședința din Greenwich, Connecticut, pe care o menționam anterior, este prima dintr-o serie de peste zece case de lux care i-au aparținut lui Trump. Deși în prezent locuiește la Casa Albă, deține șase locuințe. Din luna septembrie a acestui an, reședința principală a cuplului Donald și Melania Trump este cea din Mar-a-Lago, Palm Beach, Florida.

Dar să ne întoarcem la cea din Connecticut. Povestea ei este cel puțin interesantă. A fost construită în 1939, pe o peninsulă, lucru care asigură o priveliște deosebită către Long Island Sound. Proprietatea dispune de imense zone verzi, teren de tenis, piscină exterioară și are propriul debarcader. Astfel, posibilitățile de petrecere a timpului liber în natură devin multiple.

La momentul la care au achiziționat conacul din Connecticut, soții Trump se ocupau de amenajarea Hotelului Plaza din Manhattan. O ocazie numai bună pentru doamna Trump de a folosi aceleași materiale pentru a-și decora propriul cămin. Casa, în sine, are aproximativ 1.800 de metri pătrați, care se traduc în opt dormitoare, 13 băi, trei apartamente complet echipate pentru personal, cinematograf, camere pentru întâlniri oficiale, mai multe terase și un foaier impresionant, la intrare, cu scară dublă și candelabru din cristal.

În 1991, cuplul Trump s-a separat, iar Ivanei i-a revenit reședința din Connecticut. Șapte ani mai târziu, a vândut-o pentru 15 milioane de dolari. Bună afacere, nu? Noii proprietari, care și-au dorit să rămână anonimi, au renovat pentru a doua oară casa și au renunțat imediat la strălucirea și glamourul specific anilor ‘80, care îi plăcea Ivanei. Unele încăperi păstrează podelele originale din lemn, ferestrele ample până la tavan sau anumite piese de mobilier. De asemenea, au adăugat un teren de tenis, o piscină interioară, o saună și câteva apartamente pentru oaspeți.

Această casă din Greenwich, Connecticut, pe lângă faptul că a marcat intrarea lui Donald Trump în lumea proprietăților și a proprietarilor de lux, face astăzi loc și premonițiilor. Construită în stil georgian, aduce, din exterior, cu Casa Albă. Cele mai izbitoare asemănări sunt coloanele impunătoare și porticul cu fronton de la intrare. Și, evident, albul incontestabil. Actualii proprietarii au avut mai multe tentative de a vinde conacul din Connecticut. În 2018, a fost scos, din nou, la vânzare pentru nici mai mult, nici mai puțin decât 45 de milioane de dolari. Așadar, o reședință elegantă, un reper al istoriei contemporane, își așteaptă viitorul proprietar care, cine știe, poate va avea traseul spectaculos al actualului președinte american.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii