Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

GreenWEEE investește 10 mil. euro într-o nouă fabrică de reciclare deșeuri de echipamente electrice și electronice

GreenWEEE International, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), anunță o investiție de 10 milioane de euro într-o nouă fabrică, situată în Buzău.  
Green

GreenWEEE International, membră Green Group, construiește o fabrică nouă pentru reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice, în Buzău, cu o valoare a investiției de 10 milioane de euro.

Construcțiile vor începe la începutul anului viitor, iar fabrica va fi operațională în trimestrul patru 2022. La finalizarea proiectului, GreenWEEE va avea peste 325 de angajați în România, iar capacitatea totală de reciclare va crește cu 30%, însumând și operațiunile celorlalte două fabrici existente.

” Înca din 2009 ne-am angajat să deschidem calea în crearea unei economii circulare naționale puternice, prin reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice, iar fracțiile rezultate să fie folosite ca materii prime secundare în diferite industrii. Această nouă fabrică evidențiază strategia grupului nostru, și anume creșterea continuă a businessului prin investiții într-un viitor mai verde, prin achiziția de noi și moderne tehnologii, contribuind totodată la reducerea poluării și la menținerea materialelor în uz”,a declarat Marius Costache, Director General GreenWEEE.

Proiectul este finanțat de OTP Bank România în cadrul unui credit sindicalizat existent.

„În Uniunea Europeană, Economia Circulară este corelată cu 300-380 miliarde de euro din PIB, în timp ce în România se discută despre o nevoie substanțială pentru a se avansa în această direcție. Beneficiile pe care le aduce tranziția la un model de dezvoltare circular sunt legate de creșterea economică, forța de muncă, investiții, toate generând o creștere sustenabilă pe termen lung. În acest context, apreciem eforturile Green WEEE de a stimula un model economic sustenabil, în acord cu aspirațiile UE, și rămânem un partener financiar de încredere în susținerea unui business puternic și cu impact major în societatea în care trăim.”, a declarat Gyula Fatér, Director General OTP Bank România.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii