Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

ForbesLife |
|

Green-Frilensăr duce caravana de teatru în localitățile de graniță ale României

În perioada 21 iulie - 15 august 2017 vor avea loc 10 spectacole de teatru în 10 localități de graniță din România. Green Hours și platforma culturală Frilensăr și-au propus să facă accesibilă cultura în comunitățile mici și mijlocii defavorizate, promovând tradițiile, obiceiurile, mobilitatea și diversitatea cu rolul educării culturale a comunităților locale.
Screen Shot 2017-07-26 at 14.40.47

FRILENSĂR este un grup de tineri artiști independenți care se manifestă cât mai liber cu putință prin teatru. A avut peste 100 de reprezentații în București și în țară, reușind să participe la numeroase festivaluri, câștigând astfel Premiul pentru cea mai bună trupă de actori. Frilensăr are în prezent patru spectacole active („Mălăieș în Călcăieș”, „Mioritza”, „Once upon”și „Înaintea erei noastre”) și încă două spectacole în pregătire („Privește cerul” și „Who I am”).

Trupa a fost „adoptată” de Teatrul LUNI de la Green Hours, București, fiind cel mai vechi spațiu independent din România (înființat la 1 decembrie 1997), recompensat de-a lungul anilor cu premii atât naționale (Premiul de Excelență UNITER România, Premiul pentru Creație în Teatrul Independent – acordat de Ministerul Culturii), cât și internaționale ( Fringe Dublin, Fringe New York).

Proiectul „Green-Frilensăr pe contour” pornește de la spectacolele trilogiei Tristory, însemnând „Mălăieș în Călcăieș”, „Mioritza” și „Once upon” , transformate apoi prin dramaturgia și regia lui Daniel Chirilă, în spectacole de teatru pornind de la tradiții, obiceiuri, laitmotive sau mituri ale poporului român exploatate în context european.

Caravana noastră este despre cunoaștere. Spunem de multe ori că știm cum sunt ceilalți, că-i înțelegem și că de fapt, în toată frenezia asta, celălalt e vinovat. În cazul nostru, în cazul teatrului, spunem că spectatorul este cel care ar trebui să vină către noi și că din partea noastră ajunge creația. Ne permitem să ieșim din tiparul ăsta și să luăm problema în propriile mâini. Mergem cu spectacolele noastre vesele și amare în locuri în care teatrul pătrunde mai greu, locuri despre care nu știm foarte multe, dar pentru care avem o nestăvilită curiozitate. Și plecăm hai-hui să ne-o potolim.” declară Daniel Chirilă, manager de proiect și regizor al pieselor din cadrul Tristory.

Spectacolele vor avea intrarea liberă și se vor desfășura în intervalul 19:00 – 21:00. Mai multe informații găsiți pe: www.frilensar.ro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii