Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Grecii au intrat în grevă generală în semn de protest la măsurile de austeritate propuse de guvern

Grecia este miercuri paralizată de o grevă generală, după ce funcţionarii publici şi medicii s-au oprit din muncă în semn de protest faţă de noile măsuri de austeritate dezbătute de parlamentarii eleni, după ce creditorii internaţionali au cerut continuarea austerităţii dincolo de finele anului 2018, informează NEWS.RO.
Grecia8

Transporturile publice sunt blocate în toată ţara, iar feriboturile nu vor pleca pentru a doua zi consecutivă din porturile Greciei.

Greva generală a fost organizată de sindicatele bugetarilor, dar şi de asociaţiile care-i reprezintă pe angajaţii din sectorul privat, cu doar o zi înainte ca Parlamentul să voteze reformele bugetare pentru deblocarea următoarei tranşe din planul de salvare în valoare de 85 de miliarde de euro.

La începutul lunii, guvernul elen a acceptat să continue tăierile bugetare pentru a pune capăt unei blocade în negocierile cu creditorii internaţionali.

Parlamentul urmează să voteze joi măsurile de austeritate.

Guvernul de la Atena are nevoie de fonduri pentru rambursarea unor datorii de 7,5 miliarde de euro scadente în luna iulie.

În cadrul reformelor, guvernul a promis să reducă pensiile în 2019 şi să coboare pragul deducerilor fiscale în 2020, pentru a genera economii echivalente cu 2% din PIB.

VEZI CINE SUNT CEI MAI MARI INVESTITORI ÎN PUBLICITATEA RADIO – TRIMESTRUL I 2017

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii