FacebookTwitterLinkedIn

Regulile au fost elaborate în strânsă colaborare cu Organizaţia Naţională pentru Sănătate Publică, urmând ca ele să intre în vigoare odată cu deschiderea oficială a sezonului turistic – în condiţii, fireşte, de coronavirus – la data de 1 iulie.

Astfel, un pasager care doreşte să călătorească din străinătate în Grecia trebuie să fi primit înainte cu cel mult 72 de ore un certificat de sănătate – un fel de paşaport de sănătate, care arată că nu este infectat cu coronavirus. Fără acestea nu se va putea îmbarca la bordul avionului, notează Radio România Actualități.

Nu vor exista locuri vacante pentru zborurile către şi dinspre Grecia, adică avioanele vor opera zborurile la capacitatea totală pentru rutele internaţionale şi interne, pentru ca transportul aerian să fie viabil din punct de vedere economic. La zborurile cu o durată de până la patru ore nu se va servi mâncare pasagerilor, ci doar gustări de tip snack.

Turiştii vor părăsi Grecia fără niciun control sanitar, pentru a se evita blocarea şi plasarea lor în carantină în Grecia, ceea ce se consideră că ar fi un antistimulent pentru ca cineva să opteze pentru o vacanţă în Grecia.

Pentru fiecare regiune turistică a ţării, Ministerul Turismului va închiria un hotel care să funcţioneze ca hotel de carantină, unde vor fi izolaţi acei turişti care vor fi testaţi pozitiv la coronavirus.

Toate hotelurile din teritoriu vor contracta serviciile medicale ale unui medic care să constate dacă un turist este testat pozitiv la coronavirus. Rezultatul unui test va fi cunoscut în maxim şase ore.

Nu vor fi oferite mese sub formă de bufet, self service, ci numai mese servite individual.

Şezlongurile pe plajă vor fi aşezate la o distanţă destul de mare şi vor avea o folie de unică folosinţă pentru fiecare vizitator, care, fireşte, va fi înlocuită de fiecare dată când se va face schimbul acestui vizitator.

Ministrul Turismului a anunţat că Grecia urmează să semneze în zilele următoare acorduri interstatale cu Bulgaria, cu Israelul şi Ciprul, pentru liberul transport al turiştilor greci către şi dinspre aceste ţări.