Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Grecia redeschide turismul pe 15 iunie, fără carantină și testare obligatorie

Grecia a anunțat că redeschide turismul începând cu 15 iunie, mai devreme decât era planificat inițial, și că nu va impune carantină sau teste obligatorii, deși vor fi efectuate aleatoriu teste.
 aboneaza-te
Grecia

Guvernul elen a anunțat, de asemenea, reduceri de impozite pentru a face vacanțele mai ieftine.

Deschidem cu un sistem și mai puternic, pentru că am consolidat resursele în zonele care vor primi cea mai mare parte a turiștilor, pentru a putea face față fiecărui posibil eveniment”, a spus ministrul Turismului, Harry Theocharis, într-un interviu pentru Politico.

La nivel european, această tactică nu are sens. Europa ar trebui să se considere o entitate, spune ministrul.

Pentru greci, supraviețuirea economică depinde de turism, în condițiile în care a cincea parte din PIB-ul țării vine din acest sector. Ministrul Theocharis consideră că cei îngrijorați de riscuri au subestimat măsurile luate de Guvern, deoarece țara își va deschide granițele pentru început doar turiștilor veniți din țările care primesc undă verde de la epidemiologi și de la Agenția pentru Siguranța Aviației din UE.

Grecia va relaxa restricțiile din 15 iunie, primind turiști din aproape toată lumea, cu excepția a 35 de țări considerate cu „risc ridicat de transmitere” de către AESA. Pasagerii din aceste țări – care includ Franța, Marea Britanie, SUA, Spania, Italia, Belgia, India și Africa de Sud – vor fi în continuare supușitestelor obligatorii pentru COVID-19 și măsurilor de carantină la sosire, potrivit Digi24

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii