Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Grecia redeschide aeroporturile din insule şi mărește lista țărilor permise

Grecia continuă măsurile de salvare a sezonului turistic prin redeschiderea aeroporturilor din insule, extinderea listei pentru turiştii veniţi din alte ţări şi anularea testelor pentru cetăţenii veniţi din Spania, Italia şi Olanda, informează Agerpres via EFE.    
 aboneaza-te
grecia plaja shutterstock_736838779

De la 1 iulie, toţi turiştii care vin dintr-un teritoriu al Uniunii Europene, din ţările asociate spaţiului Schengen, sau dintr-un stat inclus pe lista comunitară privind cele 14 ţări considerate sigure, vor putea călători în Grecia.

Totuși, rămân excluse până la 15 iulie zborurile directe dinspre şi spre Grecia venite din Marea Britanie, Turcia şi Suedia.

De asemenea, turiştii care trec prin Bulgaria au un singur punct de trecere al frontierei, cel de la Kulata – Promachonas, potrivit ministerului bulgar de Externe. Acesta invocă o decizie a autorităţilor elene și precizează că restul punctelor de trecere spre Grecia vor putea fi folosite doar în mod excepţional.

Autorităţile elene au mai anunţat că de la 1 iulie se vor efectua doar teste aleatorii pentru COVID-19 şi nu vor mai exista teste obligatorii pentru turiştii veniţi din ţări specifice.

Însă călătorii trebuie să completeze şi să trimită cu 48 de ore înainte de călătorie aşa-numitul formular de localizare a pasagerilor, care este deja disponibil pe aplicaţia Visit Greece şi pe site-ul travel.gov.gr.

Grecia a primit anul trecut 33 de milioane de turişti și a avut încasări de 18 miliarde de euro. Pentru 2020 se dorește obținerea măcar a unui sfert din aceste rezultate. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii