FacebookTwitterLinkedIn

Un studiu realizat de către aplicaţia pentru depozitarea bagajelor Bounce, cu privire la consumul şi producţia de vin, numărul viilor şi al tururilor de crame, dar şi costul mediu al unei sticle îmbuteliate de vin, arată că, pe plan global, primele 5 locuri în topul destinațiilor turistice vinicole sunt ocupate de Italia (cu 8,28 de puncte din 10), Portugalia, Spania, Franţa şi Noua Zeelandă.

Grecia se află pe locul şase, înaintea unor producător celebri, cum ar fi Chile şi Australia, notează publicaţia Kathimerini.

Conform studiului, Grecia a obţinut 5,24 de puncte din 10, cel mai bun scor fiind la rata ridicată a tururilor de crame – 4.685 la 100.000 de locuitori – acesta reprezentând al doilea cel mai ridicat punctaj din lume.

Grav afectat de criza sanitară provocată de virusului SARS CoV-2, sectorul turismului din Grecia are o importanță crucială pentru economia ţării, în condiţiile în care acesta este responsabil pentru aproximativ 20% din Produsul Intern Brut, iar în domeniu lucrează un angajat din cinci.