Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Grecia: Creditele acordate de băncile internaționale în scădere cu 22 mld. dolari în T1

Creditele pe care le-au acordat băncile din străinătate Greciei au scăzut cu 22 de miliarde de dolari în T1, potrivit datelor de creditare transfrontaliere Banca Reglementelor Internaționale (BIS), informează Reuters.
grecia

La nivel mondial, băncile au crescut creditarea cu 755 de miliarde de dolari în primul trimestru, pe fondul extinderii împrumuturilor acordate statelor memebre zonei euro, exceptând Grecia. Un alt declin trimestrial în creditare s-a înregistrat și în Rusia și Ucraina.

Parlamentul elen a adoptat un al doilea pachet de reforme cerute de creditorii internaționali, în noaptea de miercuri spre joi. Un total de 230 de parlamentari din 298 prezenți au votat pentru adoptarea unei scheme europene de soluționare bancară și schimbarea codului de procedură civilă, în timp ce 63 de parlamentari au fost împotriva, iar cinci s-au abținut.

Premierul elen Alexis Tsipras a declarat că „ Forțele conservatoare din Europa încă insistă cu planurile lor să scoată Grecia din zona euro. Am ales un compromis care ne obligă sa implementam un program în care nu avem încredere dar îl vom implementa, deoarece opțiunile pe care le avem sunt dure”

Guvernul de la Atena are de achitat o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către țări din zona euro și către FMI, iar 8,7% către BCE. Din data de 1 iulie Grecia a intrat în incapacitate de plată.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii