FacebookTwitterLinkedIn

Cifrele provizorii arată că încasările din călătorii s-au ridicat la 7 milioane de euro în aprilie, comparativ cu 544 de milioane de euro din aceeași lună a anului trecut. Acest lucru înseamnă o scădere de 98,7%, notează AP. 

Această scădere majoră vine pe fondul micșorării fluxurilor de călători cu 96,2% și a cheltuielilor medii pe călătorie, cu 62,2%, se arată într-un comunicat al băncii centrale. 

Economia Greciei depinde foarte mult de turism, care reprezintă în mod direct și indirect aproximativ 20% din produsul intern brut anual. După ce o izolare precoce, impusă la începutul lunii martie, a menținut rata de infectare la niveluri scăzute, țara își redeschide granițele. Astfel, vizitatorii au putut să zboare în Atena și în orașul de nord Salonic din 15 iunie, în timp ce zborurile directe internaționale către aeroporturile regionale vor fi din nou disponibile de la 1 iulie. 

Încasările din călătorii, în primele patru luni ale anului, au scăzut cu 51,4% față de 2019, cu o scădere de 36% a numărului de persoane sosite în țară.

Dar cifre record s-au înregistrat în aprilie când au intrat în țară 38.000 de persoane, mai puține cu 96,2% față de aceeași lună a anului trecut.