Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Grand Seiko: spirit poetic și ediții limitate

Unul dintre brandurile cele mai interesante de urmărit atunci când vine vorba despre orologeria nonelvețiană este Grand Seiko. 2020 este un an special pentru marca niponă, care le propune fanilor ediții de colecție, piese foarte valoroase și... poezie.
 aboneaza-te
SBGR321_a_web

În martie, Grand Seiko lansa un nou calibru, 9SA5 (36.000 de vibrații pe oră, rezervă de mers de 80 de ore, grosime de 5,18 mm) și o pleiadă de modele: trei versiuni create după primul Grand Seiko, din 1960, două variante în așa-numita serie Mechanical Thin Dress, un ceas pentru scufundări și superbul Spring Drive 8 Days Jewelry Watch, din platină, cu 96 de diamante și 25 de safire, ediție ultralimitată (zece piese), cu un preț de 195.000 de euro.
După această demonstrație de forță din primăvară, Grand Seiko ne propune acum încă un ceas în ediție limitată (de altfel, toate modelele 2020 fac parte din astfel de ediții), o creație inspirată de albastrul cerului deasupra muntelui Iwate, la momentul răsăritului. Da, ochiul exersat al iubitorului brandului va citi multă poezie în acest ceas, în superbul cadran albastru, străbătut de accentul cromatic acut al secundarului, și în arhitectura mecanică vizibilă prin capacul de cristal-safir. Modelul acesta, cu referința SBGR321, este echipat cu un calibru automatic ce-i asigură o rezervă de mers de 72 de ore, mecanism găzduit într-o carcasă de oțel cu un diametru confortabil, de 40 mm. Pus pe piață într-o ediție de 2.500 de exemplare, la un preț de 5.300 de euro, SBGR321 este cel mai accesibil dintre modelele lansate în 2020, când Grand Seiko sărbătorește 60 de ani de existență.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii