Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Grand Seiko, la 60 de ani

Am avut bucuria și onoarea de a participa la evenimentul care a marcat 60 de ani de existență Grand Seiko, una dintre cele mai frumoase aventuri orologere din ultimul secol.
 aboneaza-te
Grand Seiko

Evenimentul a fost organizat de B&B Collection, unic importator și distribuitor Seiko și Grand Seiko în România, iar la recepția elegantă am avut ocazia de a-l cunoaște pe legendarul designer Grand Seiko, domnul Shinichiro Kubo, dar și pe Excelența Sa ambasadorul Japoniei la București, domnul Hitoshi Noda.

La 60 de ani, Grand Seiko este o poveste de succes, lucru deloc ușor dacă ne gândim că japonezii de la Seiko au avut mult de luptat pentru a impune în conștiința publicului un brand nipon, având în vedere că înalta orologerie este, practic, în exclusivitate apanajul industriei elvețiene de ceasuri.

Modelele Grand Seiko vorbesc de la sine despre calitatea, acuratețea, inovația, originalitatea și, nu în ultimul rând, frumusețea acestui brand. Reținute, aparent simple sau chiar sobre, modelele Grand Seiko sunt, în același timp, adevărate capodopere de design și orologerie, care arată triumful spiritului uman chiar și în acest secol 21 în care vorbim aproape exclusiv despre tehnologie.

Mi-a plăcut foarte mult relatarea domnului Kubo despre inspirația pentru deja celebrul Grand Seiko Snowflake, poate cel mai dorit model al brandului de până acum.

„Eram un copil destul de sensibil și nu mă aventuram prea mult afară atunci când vremea nu era prea blândă. Bunicul meu, un om care avusese o viață foarte grea și care a fost mereu un luptător, și-a dorit mult să mă întărească, să facă din mine tot un luptător. Într-o zi, ninsese foarte mult, iar bunicul m-a tot îmbiat să merg afară, se văd ce frumos era peisajul de iarnă. Însă nu ne-am oprit la zăpada proaspătă și catifelată din fața casei, ci am mers până departe, unde bunicul mi-a arătat o porțiune de zăpadă care fusese deja înghețată și viscolită, încercând astfel să mă întărească, dar și să îmi arate frumusețea în locuri mai neașteptate.”

Pornind de la această întâmplare, Shinichiro Kubo și-a propus să realizeze un cadran alb ca acel peisaj cu zăpadă înghețată și neregulată, un peisaj de înțeles de către cei care s-au confruntat cu greutăți în viață.

A fost un cadran foarte greu de realizat, cu o textură care doar prin unghiurile în care se reflectă lumina conferă senzația de gheață.

Mai multe despre Grand Seiko și domnul Shinichiro Kubo, în curând în revista de ceasuri Lifetime-Collectible Watch Stories.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii