Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Grand Seiko în sfârșit în România

Grand Seiko
În urmă cu vreo patru ani, am avut plăcerea de a fi invitată de Seiko într-o călătorie de informare prin Japonia, de la sediul lor din Tokio și până în inima profundă a Japoniei.

Așa am avut ocazia de a vedea îndeaproape una dintre cele mai bine organizate manufacturi din lumea orologeră și mi-am dat seama că made in Japan poate egala mențiunea Swiss-made.

M-am întors cu vreo 4 kilograme în minus (sushi, tofu si fructe de mare nu se numără printre pasiunile mele gastronomice) și cu o întrebare care i-a muncit pe toți membrii acestui press-trip, fie ei americani, danezi sau olandezi: de ce nu vrea Seiko să lanseze gama Grand Seiko și în Occident, având în vedere calitatea excepțională a ceasurilor, de la design la mecanisme. 

Fast forward până în luna octombrie a anului de grație 2013, când, în sfârșit, Grand Seiko a ajuns și la București, introdus de Patricio Testart, oficialul brandului responsabil pentru piața românească. Am avut o conversație foarte agreabilă cu domnul Testart, caracterizată de momentul-cheie „v-am spus eu că e cazul să introduceți Grand Seiko și în Europa“, după care m-am concentrat asupra modelelor prezentate în magazinul Kultho din mall-ul Băneasa.

Anul acesta, Seiko a marcat 100 de ani de orologerie în cadrul brandului și a relansat un model clasic Grand Seiko – 44GS. 

 

 aboneaza-te

 

Citiți mai multe în următoarea ediție Forbes Life, disponibilă din 11 noiembrie. Vă recomandăm galeria de imagini Grand Seiko.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii