Cautare
, Contributor

Tech |
|

Grand Cinema&More deschide prima sală de cinema cu tehnologia Dolby Atmos, după investiții de 200.000 de euro

Grand Cinema & More anunţă deschiderea, la sfârşitul lunii aprilie, unei noi săli de cinema, Grand Ultra, dotată cu tehnologia Dolby Atmos, cu o investiție de peste 200.000 de euro.
grand ultra

Configurația sistemului audio va cuprinde 54 de boxe, faţă de o sală obişnuită care avea inițial 63 de boxe. Dar ce diferenţiază față de vechiul sistem este faptul că sunetele nu vor mai fi redate pe un anumit număr de canale fixe, ci vor fi sub forma unor obiecte audio poziționate independent într-un spațiu tridimensional. Inovația acestui sistem constă în puterea de redare simultan până la 128 de obiecte audio independente, obținându-se astfel o ambianță sonoră care spun ei „de un realism care îți taie respirația”, susțin reprezentanții Grand Cinema&More.

„Tehnologia Dolby Atmos este un pas foarte important în strategia Grand Cinema & More, de a oferi o experiență completă și memorabilă spectatorilor noștri. Sala Grand Ultra va deveni astfel destinația preferată a tuturor iubitorilor de cinema”, a declarat John Younis, Entertainment Business Unit General Manager.

Sistemul revoluționar va putea fi experimentat la Grand Cinema&More în premieră în cadrul filmului „Avengers: Age of Ultron”.

Dolby Atmos este cea mai nouă tehnologie a companiei Dolby Laboratories, folosită deja în pelicule precum „Gravity: Misiune în spațiu” sau „Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri” și a fost folosită pentru prima dată în cadrul teatrului Dolby din Hollywood, California, pentru premiera filmul „Brave”, în iunie 2012.

Începând cu anul 2013 până în prezent, sistemul Dolby Atmos a fost instalat în peste 2.000 de cinematografe din întreaga lume.Totodată este prezent și în Europa în 10 țări, printre care Anglia, Franța, Germania, Cehia, Austria și Spania.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii