FacebookTwitterLinkedIn

Considerat de criticii din întreaga lume ,,musicalul perfect”, „My Fair Lady” este un spectacol ,,de familie”, care, începând cu premiera mondială de pe Broadway în anul 1956, s-a impus în toate topurile ca cea mai de succes producție muzicală, obținând cele mai multe premii și nominalizări Tony Awards și Drama Desk Awards (USA) și Laurence Olivier Awards (Marea Britanie).

O poveste universal valabilă, mereu actuală, „My Fair Lady” prinde viață pe scena Grand Cinema & More cu ajutorul a peste 200 de oameni, on-stage și backstage, dintre care peste 70 de cântăreți, actori și dansatori și 27 de instrumentiști, fiecare instrument din orchestrația originală fiind prezent.

Urmând viziunea regizorului Răzvan Ioan Dincă, recunoscut ca promotor al musicalului în România, echipa de producție a colaborat cu o echipă internațională de creație, din care scenograful Maruti Evans, cunoscut pentru câștigarea Drama Desk Sam Norkin Award în 2013 și contribuția sa în spectacole precum „Maestrul și Margareta” și „Alice vs. Wonderland”, dar și designerul de costume Oana Botez, câștigătoare a Barrymore Awards pentru Excelență în Teatru și Drammy Award.

Echipa My Fair Lady

Echipei se alătură și dirijorul Daniel Jinga, câștigător al premiului pentru cel mai bun dirijor al Festivalului Coral ,,Argos Orestiko”, coregraful Violeta Dincă, coregraf al spectacolelor „Piesă pentru mai târziu”, ,,Craiasa Zăpezii” și ,,Zbor prin povești”, dar și unul dintre cei mai buni designeri de lumini din România, Daniel Klinger.

Distribuția spectacolului este formată din: Irina Baianț / Ana Maria Georgescu – Eliza Doolittle, Ernest Fazekas / Richard Balint – Henry Higgins, Adrian Nour / Cătălin Neamțu – Colonel Hugh Pickering, Florin Budnaru / Filip Ristovski – Freddy Eynsford-Hill, Ionuț Burlan – Mr. Doolittle, Oana Rusu / Diana Alexandra Vladu – Mrs. Pearce, Aura Călărașu – Mrs. Higgins, Ovidiu Usvat – Zoltan Karpathy, Claudia Susanu – Ms. Doolittle și copilul Sophia Maria Crudu. Corul și orchestra vor fi conduse de dirijorul Daniel Jinga.

Irina Baiant si Ana Maria Georgescu

Este primul spectacol-eveniment desfășurat în cinematografele Grand Cinema & More, dar și primul spectacol de musical adus în cinematografele din România, într-un moment în care, în București, nu există spectacole de musical nici în oferta teatrelor. Continuator al operetei, musicalul îmbină într-o formă accesibilă și atractivă teatrul muzical cu teatrul dramatic și arta dansului, fiind una dintre cele mai de succes forme de spectacol existente la ora actuală în lume.

Grand Cinema & More este și primul care a transmis spectacole de teatru în cinematografele din România , acumulând până la acest moment peste 600 de evenimente în sălile de cinema.

Conferinta de presa My Fair Lady

Producția va avea premiera joi, 26 mai 2016, ora 20.00, la Grand Cinema & More din cadrul Băneasa Shopping City, în sala Epika, iar reprezentațiile vor continua și vineri, 27 mai 2016, ora 20.00, sâmbătă, 28 mai 2016, orele 15.00 și 20.30 și duminică, 29 mai 2016, orele 15.00 și 20.30.

„Odată cu redefinirea cinematografului ca spațiu alternativ, publicul nostru s-a extins către consumatorul de artă de calitate, sub toate formele sale. <<My Fair Lady>> este întocmai tipul de eveniment pe care ne dorim să-l aducem în sălile noastre și care poate răspunde așteptărilor iubitorilor de teatru, muzică, dans și film deopotrivă. Sperăm ca, prin producția pe care o punem în scenă la Grand Cinema & More, să reușim să aducem acest spectacol la fel de aproape de publicul nostru pe cât a reușit să fie premiera din 1956 de spectatorii vremii și să confirmăm titulatura de <<musical perfect>>”, a declarat Atena Simovic, Alternative Content & Events Director în cadrul Băneasa Developments.