FacebookTwitterLinkedIn

BMW tocmai a prezentat primele fotografii și informații oficiale ale celui mai frumos coupe prezentat vreodată de marcă. Gran Lusso Coupe este un concept unicat despre care BMW spune că nu se va produce vreodată în serie și va fi expus în premieră mondială la Concorso d’Eleganza Villa d”Este 2013 ce se desfășoară zilele acestea în Italia.

Galerie foto BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe

Și pentru că vorbim de Italia, Gran Lusso este un concept de coupe “văzut prin ochii lui Pininfarina”. După ce anul trecut a colaborat cu Zagato pentru a crea un Z4 special pentru același eveniment Concorso d”Eleganza, departamentul de design BMW și-a unit în 2013 forțele cu Pininfarina pentru a concepe cel mai frumos coupe german din istorie. Foarte multe detalii tehnice nu au fost comunicate, știm doar că mașina este bazată pe un Seria 6 și că sub capotă are o motorizare V12. Nu este o exagerare, Seria 6 împarte platforma tehnică cu Seria 7 care după cum bine știți oferă un V12 în versiunea 760i. Putem deci să presupunem că Gran Lusso are aceeași motorizare cu 544 CP. Și totuși ar fi interesante de aflat performanțele unui Seria 6 echipat cu motorul acesta chiar dacă nu se va produce vreodată așa ceva în serie.

Pe lângă designul foarte spectaculos și elegant în același timp, interiorul este cu siguranță punctul forte al acestui concept. Nu din cauza designului care este pur și simplu elegant fără a fi revoluționar cât din pricina elementelor decorative folosite aici. Pielea Foglizzo este recunoscută datorită fineții sale iar Inserțiile de lemn din bord sunt din Kauri. 

Kauri este un copac care creștea pe planeta noastră în urmă cu multe milenii și avea o durată de viață, în medie de 1.200 de ani. Trunchiurile de kauri răpuse de timp sau natură au fost conservate într-o stare perfectă de mlaștinile din Noua Zeelandă timp de aproximativ 50.000 de ani fiind acum unul din cele mai rare, scumpe și exclusiviste materiale de pe Pământ. Și desigur este cel mai vechi lemn care se mai găsește pe planeta noastră. Fascinant este faptul că o bucată de kauri găsită în fosilele din mlaștinile neozeelandeze poate fi prelucrată la fel precum un lemn obișnuit: se polișează și apoi se lăcuiește.

Tot ca un amănunt foarte interesant, plafonul nu este acoperit cu piele sau Alcantara ci cu lână italienească de cea mai bună calitate. 

Sunt șanse foarte mari ca un coupe de serie realizat de BMW și Pininfarina să nu devină realitate foarte curând iar materialele folosite la Gran Lusso să rămână doar un vis pentru că sunt atât de rare încât prețul lor ar trebui să fie mai mult decât spectaculos.