FacebookTwitterLinkedIn

Aproape 1.200 de învățători din peste 50 de orașe din țară au fost testați gratuit. Dintre aceștia doar 53 au fost depistați cu noul coronavirus, notează Radio România Actualități. În cadrul campaniei s-au înscris 2.600 de învățători, însă doar 1.176 s-au prezentat pentru testare.

Rezultatul obținut în urma testării arată că gradul de imunizare naturală a acestora pentru COVID-19 este foarte mic, de 4,5%. Vârsta medie a învățătorilor testați pozitiv este de 43 de ani, cu preponderență feminină.

Printre orașele în care au fost detectate rezultate pozitive se numără Arad, Timișoara, Târgoviște, Oradea, Bacău, București, Iași, Ploiești, Târgu Jiu și Craiova.

De asemenea, nu au fost identificate mai mult de trei cadre didactice care au trecut prin boală în cadrul aceleași instituții.

Medicul infecționist Adrian Marinescu precizează că ce s-a făcut în România la nivel de cercetare a arătat că nu depășim 4% ca imunizare în rândul populației. De aceea este important să se respecte în continuare măsurile de igienă, purtatul corect al măştii, distanțare, limitarea contactului prelungit şi spălatul mâinilor cu apă și săpun.