FacebookTwitterLinkedIn

Începând de vineri, Grace a devenit un uragan de gradul 3, cu rafale de vânt ce ating viteza de 195 kilometri pe oră. Uraganul se afla la 165 de kilometri nord de Veracruz și se îndreaptă cu viteză spre coasta mexicană, transmite Reuters.

Orașul Veracruz găzduiește mai multe instalații petroliere, inclusiv rafinăria Petroleos Mexicanos. Ultimele prognoze au arătat că Grace se așteaptă să ajungă în orașul Veracruz, dar va trece la nord de aceste instalații.

Până duminică, Centrul Național pentru Uragane a declarat că uraganul Grace va aduce ploi abundente pe zone extinse din estul și centrul Mexicului, iar aceste precipitații ar putea provoca inundații urbane puternice.

„Cerem populației să rămână în alertă”, a declarat Laura Velazquez, șeful autorității de protecție civilă din Mexic, la o conferință de presă cu președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador.

Grace a lovit joi coasta Caraibelor din Mexic, doborând copaci și provocând întreruperi de curent electric pentru aproape 700.000 de oameni, dar fără a provoca pierderi de vieți omenești, conform autorităților. La începutul săptămânii, a trecut prin Jamaica și Haiti, unde a adus ploi torențiale.