FacebookTwitterLinkedIn

Brandul creat de Alina Sudriu devine astfel prima franciză națională în domeniul cofetăriei premium, haute- confiserie.

Orașele vizate de tânăra antreprenoare pentru dezvoltarea rețelei de cake shops în sistem de  franciză sunt Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara, Iași și Constanța, următorul pas în dezvoltarea business-ului fiind lansarea  acestuia la nivel internațional.

Am deschis anul acesta cel de-al treilea cake shop din capitală, iar extinderea rețelei de retail prin găsirea de parteneri locali este un pas pe care îl evaluăm de doi ani și la care am lucrat în ultimele 6 luni alături de o echipă de consultanți, pentru a găsi formula perfectă. Am reușit să creăm un sistem care aduce simplitate operațională partenerilor – un aspect important în acest domeniu.“, spune Alina Sudriu, fondatoarea Grace Couture Cakes.

Investiția inițială într-un cake shop Grace Couture Cakes pornește de la 55,000 EUR, iar spațiile vizate sunt fie de tip insulă, cu suprafața de 12-15 mp în centre comerciale de top, fie spații stradale, cu suprafața cuprinsă între 30-40 mp, în zone cu trafic pietonal. “Dorim să ne extindem în marile centre urbane, orașe cu potențial pe termen mediu de minimum 2 locații Grace Couture Cakes. Proiectul de franciză vizează strict zona de retail, nu și aceea de producător și furnizor pentru evenimente.”, completează Alina Sudriu.

Grace Couture Cakes a fost lansat în anul 2012 ca producător și furnizor de torturi, prăjituri și candy bars pentru nuntă, botez sau alte evenimente private și corporate.

În anul 2016, brandul a făcut primul pas pe piața de retail, prin deschiderea primului Cake Shop, la parterul Băneasa Shopping City, urmat în 2018 de lansarea celui de-al doilea punct de retail în București, de data aceasta stradal, în Piața Dorobanți.

La sfârșitul lunii februarie 2019 Grace Couture Cakes a deschis cel de-al treilea Cake Shop din București, la parterul centrului comercial Promenada Mall, în urma unei investiții de 35,000 EUR, completată de o investiție de 15,000 EUR pentru extinderea spațiului și capacității de producție în laborator. Magazinul de tip insulă are o suprafață de 16 mp și a reușit să depășească previziunile antreprenorului pentru primele luni de operare.

Pentru anul 2019, compania estimează o cifră de afaceri cumulată pentru cele trei locații de retail cuprinsă între 1- 1.1 milioane EUR, veniturile cumulate pentru zona de evenimente și cake shops fiind de 1,65 -1,75 milioane EUR.

Grace Couture Cakes are în prezent 60 de angajați și două laboratoare cu capacitate mare de producție, precum și un sistem de distribuție proprie.

Grace Couture Cakes a fost primul atelier de cofetărie din România care a introdus colecții de prăjituri și torturi, dezvoltate pornind de la tendințele internaționae în domeniu, fiind un jucător important pe segmentul cofetăriei premium. Rețetele sunt dezvoltate într-un proces complex, ce durează luni de zile, pentru a ajunge la forma dorită, atât în ceea ce privește gustul, cât și designul final al produsului.  În dezvoltarea produselor sunt folosite tehnici artizanale și tehnologie de top în domeniul cofetăriei. Atelierul folosește ingrediente 100% naturale, de cea mai bună calitate.