“Într-o țară precum România, cunoscută în toată lumea pentru competențele în domeniul IT, în mod paradoxal, performanța acestui sector nu este aproape deloc cuplată la administrația publică. Programul GovITHub se dorește a fi o platformă care să reunească oamenii care au curajul și încrederea să facă o pauză din activitatea lor în mediul de afaceri și să vină să dea o mână de ajutor. Ideile lor inovative, valorificate la maximum în zona serviciilor publice pot crea acea administrație modernă și prietenoasă pe care ne-o dorim cu toții”, a declarat premierul Cioloș.
Guvernul oferă 10 burse a câte 2.000 de euro
Acesta a mai spus că în cadrul programului GovITHub vor fi acordate 10 burse a câte 2.000 de euro fiecare, pe lună, timp de șase luni, însă persoanele interesate vor putea lucra și pe bază de voluntariat.
Conform site-ului noului program, GovITHub “își propune să creeze comunitatea celor care cred într-un viitor digital pentru România prin transformarea serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei. Un spațiu în care cei cu talent și spirit inovator se intersectează cu cei ce au experiența și rigoarea administrației publice, GovITHub reunește specialiști, antreprenori și factori de decizie cu scopul comun de a rezolva probleme stringente ale serviciilor publice și de a transforma modul în care statul interacționează cu cetățenii și cu mediul antreprenorial“.
GovITHub va iniția, de asemenea, o serie de parteneriate cu diferite organizații non-guvernamentale, cu reprezentanți ai industriei IT, cu comunitățile de IT și antreprenoriat și diferite instituții ale statului, a mai anunțat Dacian Cioloș.