Cautare
, Staff

Bănci |
|

Gothaer și-a crescut cu 21,7% primele brute subscrise în România, în 2017, la 119 milioane de lei

Anul trecut, Gothaer Asigurări Reasigurări și-a crescut cu 21,7% valoarea primelor brute subscrise comparativ cu anul anterior, depășind 119 milioane de lei.
164 top finante Anca Babaneata

În aceeași perioadă, dinamica pieței de asigurări generale non-RCA din România a fost de 8,2%.

Am reușit, pentru al treilea an consecutiv, să performăm în linie cu ce ne-am propus: creştere consolidată pe principalele forme de asigurare şi un rezultat net mai bun decât cel planificat, făcând încă un pas înainte în atingerea pragului de rentabilitate și în a deveni profitabili”, a declarat Anca Băbăneață, directorul general al Gothaer Asigurări Reasigurări.

Compania care este prezentă de cinci ani pe piață a obținut o rată de daună brută sub 40%, iar numărul de reclamații întemeiate s-a menținut la 0 (zero).

Evoluția businessului Gothaer în România este pe un trend crescător, lucru care ne bucură și ne arată că planurile noastre sunt durabile şi că toate demersurile şi investiţiile în această companie pe care le-am făcut de-a lungul anilor, de când am decis să intrăm pe piaţa din România, ne vor aduce rezultatele preconizate. Privim cu încredere spre viitor, compania beneficiind de tot sprijinul grupului Gothaer pentru a-şi continua creşterea sănătoasă în piața românească de asigurări”, a declarat Dr. Christopher Lohmann, CEO-ul Gothaer Allgemeine AG și președintele Consiliului de Administrație al companiei Gothaer Asigurări Reasigurări.

Creșterea volumului de business de anul trecut provine din toate liniile de activitate, Casco înregistrând însă cel mai mare avans, fără să menționeze cifrele.

Cu toate acestea, ponderea asigurărilor auto în portofoliul Gothaer este de 40,3%, rămânând, sub ponderea pe care asigurările auto o au în piața asigurărilor generale din România.

Primul trimestru al anului 2018 indică o creștere de 37% a volumului de prime brute subscrise, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, ceea ce ne dă încredere că vom atinge obiectivele pe care ni le-am stabilit pentru acest an, precum și pentru anii următori, când compania se aşteaptă la o creştere profitabilă. Ne bazăm atât pe suportul grupului din care facem parte, pe sprijinul şi încrederea partenerilor noştri, cât și pe o echipă tânără și extrem de dinamică, plină de idei și dornică să arate, prin Gothaer, că detaliile fac diferența în piața românească de asigurări”, a mai punctat Anca Băbăneață.

Grupul Gothaer și-a crescut cu 5,6% venitul net consolidat, anul trecut, față de anul anterior, până la 165 de milioane de euro, și cu 8% capitalurile proprii, la 2,15 miliarde de euro. Marja de solvabilitate la nivel de grup a înregistrat un trend ascendent, îmbunătățit față de anul anterior, ajungând la 257%, în ultimul trimestru al anului trecut.

Am atins și depășit etape majore în implementarea strategiei Grupului Gothaer 2020: digitalizarea modelului de business evoluează în toate direcțiile companiei, punându-se astfel în practică structuri și procese mai eficiente”, a declarat Karsten Eichmann, CEO-ul Grup Gothaer.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii