Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Gospodăriile din România au alocat, în medie, 5,8% din cheltuielile de consum pentru recreație și cultură în anul 2017

În anul 2017, la nivelul Uniunii Europene, cheltuielile gospodăriilor pentru recreaţie şi cultură s-au ridicat la 710 miliarde euro, echivalentul a 4,6% din PIB-ul Uniunii Europene, sau 1.400 euro pentru fiecare locuitor al UE, potrivit datelor publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat), conform AGERPRES.
 aboneaza-te
Teatrul National (11)

Gospodăriile din Uniunea Europeană au alocat, în medie, 8,5% din cheltuielile totale de consum pentru recreaţie şi cultură în anul 2017, pe primele locuri fiind gospodăriile din Danemarca şi Suedia cu 11,5%, respectiv 11%. La polul opus se situau gospodăriile din Grecia şi România, care au alocat 4,6%, respectiv 5,8%.

Circa 1,6% dintre angajaţii români lucrau în sectorul culturii sau aveau o profesie legată de acest domeniu în 2017, comparativ cu o medie de 3,8% la nivelul Uniunii Europene, conform Eurostat.

La nivelul UE, cele mai multe state aveau între 3% şi 5% din angajaţi în sectorul culturii. Cel mai ridicat procent se înregistra în Estonia (5,5%), Suedia (4,8%), Malta, Slovenia, Finlanda şi Marea Britanie (toate cu 4,7%).

PUBLICITATEA ÎN PRESA TIPĂRITĂ – ANUL 2018

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii