Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Gospodăriile din România au alocat, în medie, 5,8% din cheltuielile de consum pentru recreație și cultură în anul 2017

În anul 2017, la nivelul Uniunii Europene, cheltuielile gospodăriilor pentru recreaţie şi cultură s-au ridicat la 710 miliarde euro, echivalentul a 4,6% din PIB-ul Uniunii Europene, sau 1.400 euro pentru fiecare locuitor al UE, potrivit datelor publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat), conform AGERPRES.
Teatrul National (11)

Gospodăriile din Uniunea Europeană au alocat, în medie, 8,5% din cheltuielile totale de consum pentru recreaţie şi cultură în anul 2017, pe primele locuri fiind gospodăriile din Danemarca şi Suedia cu 11,5%, respectiv 11%. La polul opus se situau gospodăriile din Grecia şi România, care au alocat 4,6%, respectiv 5,8%.

Circa 1,6% dintre angajaţii români lucrau în sectorul culturii sau aveau o profesie legată de acest domeniu în 2017, comparativ cu o medie de 3,8% la nivelul Uniunii Europene, conform Eurostat.

La nivelul UE, cele mai multe state aveau între 3% şi 5% din angajaţi în sectorul culturii. Cel mai ridicat procent se înregistra în Estonia (5,5%), Suedia (4,8%), Malta, Slovenia, Finlanda şi Marea Britanie (toate cu 4,7%).

PUBLICITATEA ÎN PRESA TIPĂRITĂ – ANUL 2018

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii