FacebookTwitterLinkedIn

Aceştia sunt: un departament de cercetare şi dezvoltare comun şi folosirea aceloraşi platforme de producţie pentru categorii de produse selectate (maşini de spălat, frigidere şi cuptoare incorporabile); reţeaua de vânzări şi know-how-ul de marketing pentru distribuţia în Europa.   

În plus, alianţa va crea de asemenea o fundaţie flexibilă ce va permite ambelor companii să stabilească şi alte zone de cooperare.

Pentru a demonstra încrederea în reuşita acestei alianţe şi a angajamentului pe termen lung a relaţiei de business, Panasonic va investi 10 milioane de euro şi va achiziţiona o minoritate de acţiuni în Gorenje; permiţând astfel acţionarilor să beneficieze de această alianţă, în plus Gorenje va creşte capitalul şi va efectua o dublă listare. 

Alianţa strategică va permite ambelor părţi să-şi deservească mai bine clienţii prin crearea sinergiilor care vor susţine punctele forte şi avantajele competitive pentru fiecare companie.

Preşedinte şi CEO-ul Gorenje, Franjo Bobinac, a declarat că formarea acestei alienţe “reprezintă pentru Gorenje un prag istoric şi un pas important în aplicarea politicilor noastre strategice. Panasonic este un lider global cu o tradiţie de peste 100 de ani şi cu un angajament puternic de a investi în inovaţii eco. Gorenje, angajată în continuare viziunii pe termen lung de a rămâne independentă, are o cunoaştere amănunţită a pieţei europene şi a consumatorilor săi cu focus pe design, inovaţie şi calitate. Sinergiile în design, producţie şi vânzări vor aduce beneficii ambelor companii dar şi consumatorilor finali şi altor susţinători. Parteneriatul va rezulta într-o serie de oportunităţi pentru ambele corporaţii şi va deschide cu siguranţă unele noi în viitor. De abia aşteptăm să cooperăm cu Panasonic”.

De partea cealaltă, Laurent Abadie, preşedinte şi CEO Panasonic Europe a declarat că “angajamentul Gorenje de a dezvolta produse inovatoare şi superioare calitativ fac din companie un partener ideal pentru Panasonic. De abia aşteptăm să lucrăm împreună să construim o platformă de creştere solidă şi pe termen lung care va conduce ambele organizaţii spre noi reuşite în cadrul pieţei de produse electrocasnice din Europa. Prin combinarea produselor complementare şi tehnologiilor de fabricaţie, a canalelor de vânzare şi expertiza de marketing, aşteptăm cu nerăbdare să oferim în următorii ani consumatorilor din Europa, inclusiv din Rusia,  produse avansate tehnologic, inteligente şi resposabile eco”.

Gorenje şi Panasonic vor implementa alianţa comună în zonele de cercetare şi dezvoltare, producţie şi vânzări cu focus în prima fază pe dezvoltarea în comun a noilor maşini de spălat ce vor fi distribuite în pieţele din UE, producţia noilor frigidere Panasonic ce vor fi distribuite în pieţele din UE, Rusia şi alte pieţe CIS şi distribuţia în comun a unor potenţiale produse electrocasnice de bucătărie Panasonic şi producţia cuptoarelor Gorenje.