FacebookTwitterLinkedIn

Conform noilor modificări, în cazul YouTube, pentru tineri, setările de încărcare implicite vor fi cele cu cel mai înalt grad de confidenţialitate. De asemenea, vor fi activate memento-urile pentru a lua o pauză în vizionare sau a merge la culcare, iar funcţia „auto-play” va fi dezactivată pentru toţi utilizatorii de sub 18 ani.

În ceea ce priveşte opţiunea Search, care protejează utilizatorii de conţinutul matur rezultat prin căutări pe Google, aceasta va fi activată automat pentru toţi utilizatorii cu vârsta sub 18 ani. Până în prezent, Search era activată implicit pentru conturile minorilor de sub 13 ani, administrate prin Family Link.

Totodată, pentru Location History, există dezactivare implicită pentru toate conturile, iar copii cu conturi supervizate nu au opţiunea de activare a acesteia. În curând, însă, niciun cont al persoanelor sub 18 ani nu va avea posibilitatea de a activa opţiunea Location History.

În plus, Google va extinde măsurile de protecţie pentru a preveni afişarea reclamelor care ar putea afecta adolescenţii şi va bloca ţintirea reclamelor pe baza vârstei, genului şi interesului pentru persoanele de sub 18 ani.