Cautare
, Forbes Staff

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important tech and business news. Graduated from University of Bucharest with an MA in Political Journalism. Worked as a journal...

Bani și Investiţii |
|

Google susține IMM-urile din UE cu finanțări de aproximativ 21 mil. euro

IMM-urile din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene vor putea obține finanțări noi susținute de Google cu 20,5 milioane de euro.  
UE tranzactie acord

Firmele mici și mijlocii (IMM)  din Europa vor putea accesa finanțări susținute de gigantul american prin două organisme administrate de Fondul European de Investiții (FEI), instituție financiară a Uniunii Europene.

Banii de la de la Google se împart astfel:

  • – 12,3 milioane de euro către un fond care va acorda împrumuturi pentru mici afaceri ce au dificultăți în a accesa credite bancare. Cel puțin 1.000 de IMM-uri din cele 27 de țări UE vor putea accesa sprijinul financiar.
  • – 8,2 milioane de euro către un fond de venture capital, care va acorda investiții de capital de risc unor IMM-uri din cele 27 de state membre, care dezvoltă tehnologii în așa-numitele științe ale vieții

„Această investiție face parte din angajamentul Google de peste 800 de milioane de dolari ca răspuns la eforturile împotriva COVID-19 anunțate anul trecut și la eforturile noastre continue de a oferi instrumente, instruire și finanțare pentru a ajuta oamenii să-și revină din criză. Firmele mici sunt elementul vital al economiei europene și suntem mândri că participăm la aceste fonduri și ne alăturăm FEI în misiunea sa de a ajuta companiile mici să acceseze finanțări și de a încuraja inovarea în domeniul științelor vieții din Europa” – a spus Matt Brittin, președinte al Google pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

„În aceste momente dificile, este minunat să vedem investitori corporate cu obiective similare cu ale noastre, contribuind la îmbunătățirea accesului la finanțarea IMM-urilor. Google este prima corporație care investește în aceste fonduri și așteptăm alături și alte corporații, pentru a întări ecosistemul și a susține și mai multe firme mcii cu finanțări” – a spus și directorul general al FEI, Alain Godard.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii