Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Uncategorized |
|

Google și Microsoft se alătură celor peste 150 de companii care solicită UE să impună restricții mai drastice pentru reducerea poluării

Peste 150 de corporații și investitori solicită Uniunii Europene să stabilească obiective mai riguroase în ceea ce privește emisiile de carbon. Astfel, într-o scrisoare deschisă, companii precum Google, Microsoft, Unilever, IKEA și H&M cer liderilor UE să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030.
Google

Solicitarea acestora vine cu o zi înainte ca președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să anunțe agenda pentru anul 2020. Inițiativa este condusă de European Corporate Leaders Group, un grup de companii europene care pledează pentru afaceri mai durabile.

Într-o declarație, Lisa Jackson, vicepreședinte pentru mediu, politici și inițiative sociale la Apple, a declarat: „Alegerea între o planetă sănătoasă și o strategie de afaceri bună a fost întotdeauna una falsă și am demonstrat asta cu o companie care funcționează pe bază de energie 100% curată.”

Emisiile de gaze cu efect de seră din UE au scăzut cu 23% între 1990 și 2018, în timp ce economia a crescut cu 61% în aceeași perioadă, conform unui raport guvernamental, citat de BusinessInsider.

Cu toate acestea, vara anului 2020 a fost una dintre cele mai fierbinți perioade înregistrate vreodată, iar SUA se confruntă în prezent cu incendii de pădure fără precedent.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii