FacebookTwitterLinkedIn

Valoarea brandului Google a crescut cu 32%, ajungând la 229 miliarde dolari, în timp ce Apple, liderul de anul trecut, se situează acum pe locul al doilea după o scădere de 8%, care i-a dus valoarea la 228 miliarde dolari.

Microsoft rămâne pe locul trei, după o creștere de 5% până la 122 miliarde dolari,  în timp ce Facebook (+44%, locul 5) și Amazon (+59%, locul 7) au intrat pentru prima dată în Top 10.

Valoarea cumulată a mărcilor din Top 100 a crescut cu 3% față de anul trecut, atingând 3,4 trilioane de dolari.

Clasamentului BrandZ arată că cele mai puternice mărci din lume au avut parte de un an stabil, chiar dacă s-au confruntat cu presiuni financiare la nivel mondial, cum ar fi încetinirea activității economice din China.

Cu toate acestea, mărcile care au inovat și și-au prezentat inovațiile în fața consumatorilor, acordându-le acestora ocazia să le experimenteze, au obținut o creștere remarcabilă, Google, Amazon și Facebook reprezentând exemple concludente în acest sens.

Amazon și-a dezvoltat propria rețea logistică, folosind antreprenori independenți, care i-au dat posibilitatea să ofere opțiuni de livrare flexibile și chiar în decursul unei ore, și a început să creeze conținut propriu.

Facebook a început să găzduiască conținut original de la editori pentru a-și menține membrii activi.

Starbucks (+49%, locul 21) a intrat în zona de comerț electronic cu o aplicație de tipul „tap and go” , și-a îmbunătățit gama de băuturi reci și snacks-uri și a inclus în ofertă bere și vin pentru a-și crește relevanța.

David Roth, CEO EMEA și Asia al The Store WPP, a declarat: „Mărcile care prosperă, indiferent de domeniu, sunt acelea care provoacă și care adoptă atitudini și modele de spargere a tiparelor. Ele restructurează alte categorii prin inovații dincolo de produse și tehnologii noi, transformând modul de livrare a unui serviciu, amplificând experiența consumatorului sau schimbând formate. Puterea pe care o dețin deja aceste mărci, combinată cu puterea platformelor acestora, le conferă posibilitatea să treacă rapid și cu succes granițele dintre categorii.”

Clasamentul BrandZ al celor mai valoroase 100 de brand-uri la nivel mondial, precum și multe alte analize regionale și sectoriale (pentru 14 sectoare din piață) sunt disponibile online AICI.