Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Social media |
|

Google recunoaşte: comunicarea prin Gmail nu este în totalitate confidenţială

Birourile Google din Tel Aviv
Google a recunoscut, într-o documentaţie judiciară, că utilizatorii serviciului Gmail nu ar trebui să aibă ”expectative rezonabile” legat de confidenţiialitatea comunicaţiei lor, o lipsă de intimitate care a fost pusă în discuţie privind funcţionarea serviciului său de poştă electronică.

Textul de 30 de pagini a fost prezentat marţi de avocaţii companiei în tribunalele din San José, din nordul Californiei, şi au fost preluate amplu de presa din SUA, care se confruntă cu o denunţare colectivă fiind acuzată de spionare a utilizatorilor de Internet, scrie Agerpres.

''Google deschide, citeşte şi achiziţionează ilegal conţinutul privat al mesajelor electronice ale persoanelor”, se arată în acest denunţ prezentat în luna mai.

Google consideră că scanarea automată (nu umană) a 'email-urilor' este o procedură obişnuită în schimbul de mesaje prin intermediul Gmail, o informaţie care serveşte la optimizarea publicităţii pe care o primeşte user-ul şi care figurează în termenii şi condiţiile prevăzute de serviciul său de poştă electronică.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii