FacebookTwitterLinkedIn

În cadrul proiectului ei vor învăța să ia cele mai bune decizii în mediul online, să comunice, să răspundă troll-ilor din mediul online și când și unde să solicite ajutor.

Proiectul Young Digital Leaders este dezvoltat la nivel european, iar pentru etapa pilot au fost selectate România, Italia și Suedia. În România, activitățile vor fi derulate de către GEYC, în parteneriat cu Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea. Evenimentul de deschidere al programului Young Digital Leaders și workshop-urile dedicate elevilor și părinților vor avea loc la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea, vineri, 2 martie.

Programul se desfășoară sub forma unor cursuri, pentru tineri și pentru părinții lor, care vor învăța aspecte legate de alfabetizare digitală – cum să recunoască știri false sau cum pot să răspundă conținutului nepotrivit din mediul online; comportamente în mediul online – de exemplu cum să recunoască tehnicile de manipulare emoțională în știri și pe rețele sociale sau cum să recunoască modul de gândire „Noi vs Ei” în mediul online și cum indivizii și societățile se pot dezvolta prin colaborare; și despre rolul lor în acest mediu – ce este discursul liber și discursul instigator la ură, cum și de ce se utilizează discursul instigator la ură și cum se poate răspunde unui astfel de conținut online.

Obiectivului proiectului pilot Young Digital Leaders derulat în România, Italia și Suedia este de a pregăti 400 de tineri și 400 de părinți. Rolul proiectului pilot este de a testa eficiența acestei abordări și rezultatele obținute.