FacebookTwitterLinkedIn

Alphabet Inc. va fi denumirea unui nou conglomerat ce va include mai multe companii, printre care și Google, care va deveni companie subsidiară, iar serviciile principale Google (Maps, Android, Youtube, Search, Advertising) vor fi incluse în noua divizie. Totodată, celelalte activități (Google Capital, Google X, Life Sciences, Google Ventures și Calico) vor deveni parte a holdingului Alphabet.

,,Alphabet înseamnă afaceri care să prospere prin intermediul liderilor puternici și al independenței. În general, modelul nostru se rezumă la a avea un CEO puternic pentru fiecare afacere, iar eu și Sergey (n.r.: Sergey Brin, cofondator Google) vom sta la dispoziția fiecăruia. Vom gestiona riguros capitalul și vom munci mult pentru a ne asigura că fiecare afacere se desfășoară cum trebuie. În plus, rezultatele financiare ale Google vor fi publicate separat de rezultatele Alphabet”, a declarat Larry Page, CEO Google, într-un comunicat de presă.

Larry Page, Sergey Brin, Eric Schmidt și David Drummond nu vor mai avea funcții propriu-zise în cadrul companiei – de acum înainte, noul CEO va fi Sundar Pichai, care lucrează de 11 ani la Google.

,,Pentru mine și Sergey, nașterea Alphabet este un capitol incitant din viața Google. Ne-a plăcut numele ,,Alphabet” pentru că înseamnă o colecție de litere ce reprezintă alfabetul, una din cele mai importante inovații ale omenirii”, a mai precizat acesta.

Data la care Google va deveni oficial Alphabet nu a fost menționată, dar Larry Page a precizat că până la sfârșitul anului, acțiunile Google vor fi transformate în acțiuni Alphabet.