Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

Google a investit 1 miliard de dolari în operatorul bursei din Chicago. Cele două companii au încheiat un acord în domeniul cloud

Google, divizie a grupului Alphabet, a investit 1 miliard de dolari în CME Group, operatorul bursei din Chicago, și a încheiat cu aceasta un acord separat în domeniul cloud.  
Detroit,,Mi,-,December,2019:,Sign,On,The,Google,Building

Cele două companii au încheiat un acord pentru transferarea în cloud a sistemelor de tranzacţionare ale operatorului bursei din Chicago, au anunţat joi cele două companii, potrivit Reuters.

Parteneriatul se va întinde pe o perioadă de 10 ani, iar CME, operatorul bursier, va începe anul viitor să îşi transfere infrastructura tehnologică în Google Cloud.

Acordul cu CME oferă gigantului tehnologic un punct de sprijin în sectorul serviciilor financiare.

De asemenea, investiţia de capital în valoare de 1 miliard de dolari a Google a fost realizată sub formă de acţiuni preferenţiale convertibile ale CME, fără drept de vot.

Anul trecut, Amazon şi două burse de valori, Singapore Exchange SGX şi Aquis Exchange, din Londra, au pornit un program pilot potrivit căruia mutarea tranzacţionării acţiunilor în cloud computing de pe servere fizice costisitoare ar putea economisi bani şi reduce riscul de întreruperi.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii