Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Social media |
|

Google este aproape de încheierea unui litigiu cu UE

4. Google
Google şi autorităţile europene de reglementare sunt aproape de un acord amiabil care ar pune capăt unei investigaţii de trei ani privind practicile anticoncurenţiale şi ar scăpa compania americană de o amendă de până la 5 miliarde de dolari, au declarat surse apropiate situaţiei, notează Mediafax.

Cele două părţi sunt aproape de o înţelegere, iar o decizie ar putea fi anunţată în următoarele zile sau cel târziu în câteva săptămâni.

Google preia Nest Labs pentru 3,2 miliarde de dolari

Propunerea Google include angajamente privind comportamentul faţă de rivali şi utilizarea materialelor altor furnizori de conţinut. Comisia a acuzat Google că şi-a favorizat propriile produse în rezultatele oferite pentru căutările online, în detrimentul concurenţei. În a doua ofertă de acord amiabil, respinsă de Comisie, compania a propus să permită rivalilor să-şi prezinte logourile şi linkurile într-o casetă uşor vizibilă, în timp ce furnizorii de conţinut ar urma să decidă ce anume din produsele lor poate folosi Google. Google a reuşit să evite şi în Statele Unite o amendă din partea autorităţilor antitrust, într-o anchetă similară cu cea a autorităţilor europene.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii