FacebookTwitterLinkedIn

Tranzacția,  a patra ca valoare pe care o încheie Google, ar pute fi anunțată oficial în această săptămână, potrivit unor surse apropiate, citate de WSJ.

Printre companiile interesate de preluarea acestei aplicații se numără și Apple sau Facebook. Preluarea Waze ar putea sprijini compania Google să-şi consolideze oferta în domeniul soluţilor de navigaţie.

Waze are 5 ani de activitate și este disponibilă gratuit pentru dispozitivele Apple și smartphone-urile şi tabletele cu Android dezvoltat de Google.

Potrivit companiei care a dezvoltat aplicația aceasta are în prezent circa 45 de milioane de utilizatori din 193 de țări, are o comunitate de 70.000 de membri care ajută la updatarea hărților și a informațiilor legate de trafic.

Waze a fost creată în Israel, iar dezvoltatorul are circa 100 de angajaţi, inclusiv o echipă de cercetare şi dezvoltare în ţară. Directorul general şi ceilalţi executivi lucrează din Palo Alto, California.

Această preluare ar face ca Google să își mențină poziția de lider în industria hărților online și pe viitor, o piață în care și-a făcut intrarea și Apple anul trecut prin lansarea Apple Maps. Însă această achiziție le-ar putea aduce celor de la Google noi sancțiuni din partea Autorității Antitrust din SUA.