Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Tech |
|

Google amendat de un tribunal din Moscova pentru că nu a șters conținut interzis

Compania americană Google a fost amendată cu suma de 14 milioane de ruble (190.398 dolari) pentru încălcarea regulilor ruseşti privind conţinutul interzis, o penalitate ce intervine în mijlocul unor dispute mai ample între Rusia și companiile Big Tech.
Google,Logo,Seen,On,The,Smartphone,Placed,Next,To,The

Tribunalul districtului moscovit Taganski a declarat că Google a fost amendată cu cinci amenzi administrative de 4 milioane de ruble, 1,5 milioane ruble, 5 milioane de ruble, 1,5 milioane ruble şi 2 milioane ruble respectiv, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al Google a confirmat primele două amenzi, dar nu a oferit niciun comentariu suplimentar.

Rusia a amendat de mai multe ori giganţii social media după ce aceştia nu au eliminat conţinut interzis şi caută să forţeze companiile străine de tehnologie să îşi deschidă birouri în ţară.

Anul trecut, Google a mai primit o serie de amenzi mai mici, din motive ce variază de la conţinutul considerat de Moscova ilegal până la nelocalizarea datelor utilizatorilor. De asemenea, Google face obiectul unui ordin judecătoresc de la Moscova care îl obligă să deblocheze contul YouTube al Tsargrad TV, un canal creștin ortodox deținut de Konstantin Malofeev, care se află sub sancțiuni financiare ale SUA și UE.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii