FacebookTwitterLinkedIn

Începând cu saptămâna viitoare, mașinile Street View vor porni să actualizeze imaginile existente din mai multe orașe importante, precum București, Cluj Napoca, Timișoara, Constanța sau Sibiu.

Street View este o funcționalitate foarte populara din Google Maps, fiind disponibilă în peste 55 de țări din toată lumea. Actualizarea imaginilor Street View este una dintre cele mai frecvente solicitări venite din partea utilizatorilor de Google Maps. Street View permite utilizatorilor să exploreze și să viziteze virtual zone, orașe, drumuri prin imagini panoramice de la nivelul străzii.

Funcționalitatea este disponibilă și în Google Earth și versiunea mobilp a Google Maps.

Street View pentru Google Maps a fost lansat în România la sfarşitul anului 2010. Înainte de a publica imaginile, Google aplică efect de estompare pe fețele oamenilor din imaginile Street View, precum și pe numerele de înmatriculare ale mașinilor, pentru a proteja intimitatea indivizilor. După publicare, orice utilizator poate raporta imagini pentru a fi eliminate, accesând secțiunea „Raportați o problemă” din colțul din dreapta jos al fiecărei imagini.

Google Maps în cifre:

Numărul utilizatorilor activi de Google Maps depașește 1 miliard în fiecare lună.

Google Maps oferă indicații de orientare în 198 de țări, acoperind 51,2 milioane de kilometri de drumuri.

De la începerea proiectului Street View, în 2007, vehiculele Google au parcurs mai mult de 6 milioane de kilometri unici pentru preluarea de imagini panoramice.

Serviciul Google Street View este disponibil în 56 de țări, inclusiv părți din Antartica și Artica.