Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Telecom |
|

Google achiziţionează divizia de telefoane Pixel a HTC din Taiwan, pentru 1,1 miliarde de dolari

Google, deţinută de compania-mamă Alphabet, va plăti 1,1 miliarde de dolari pentru a achiziţiona divizia firmei HTC Corp care dezvoltă smartphone-urile Pixel, potrivit Reuters, scrie Mediafax.
 aboneaza-te
Google este compania de pe locul 2, cu o valoare de 82.5 mld. dolari.

Conform acordului, Google va primi o licenţă pentru proprietatea intelectuală a HTC. Firma din Taiwan va continua să administreze restul afacerii de smartphone-uri.

Tranzacţia, care trebuie să primească autorizarea din partea autorităţilor, este aşteptată să se finalizeze la începutul anului viitor.

HTC este un partener mai vechi al Google, iar unii analişti estimează că telefoanele Pixel reprezintă aproape 20% din transporturile de smartphone-uri ale HTC.

Cota de piaţă a companiei HTC, care vindea într-o perioadă unul din zece smartphone-uri, la nivel mondial, a scăzut pe fondul competiţiei din partea Apple, Samsung Electronics şi alţi rivali chinezi.

Google a mai achiziţionat Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari în 2012 şi a vândut compania către firma chineză Lenovo Group pentru mai puţin de 3 miliarde de dolari, doi ani mai târziu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii