Cautare
, Editor Coordonator

Travel |
|

Golf cu Vrăjitorul din Oz

Cu o suprafață totală de aproape 4.700 de hectare, Ardfin a fost un domeniu de pescuit și vânătoare situat pe insula Jura, din arhipelagul Hebridelor. În noiembrie 2010, domeniul a fost cumpărat de milionarul australian Greg Coffey, care l-a transformat într-un spectaculos club de golf cu circuit închis.
FCB_1

Supranumit Vrăjitorul din Oz, Greg Coffey și-a câștigat banii din fonduri speculative, averea sa depășind astăzi 430 de milioane de lire sterline. În 2012, la 41 de ani, australianul a anunțat că se retrage din activitate pentru a petrece mai mult timp cu familia, însă în 2018 au apărut zvonuri cum că el ar fi eminența cenușie din spatele unui fond de investiții denumit Kirkoswald Capital Partners, care gestiona un portofoliu de 3,5 miliarde de dolari.

Între timp, zvonurile au fost confirmate, iar Kirkoswald a devenit Kirkoswald Asset Management și și-a mutat cartierul general de la Londra la New York, unde Coffey are 20 de angajați. La sfârșitul anului trecut, Vrăjitorul a anunțat că fondul său a devenit unul închis: nu mai acceptă investiții suplimentare pentru a putea garanta randamentul promis – în primii săi 17 ani de activitate, investițiile supervizate de Coffey au avut, în medie, un randament anual de 30%.

Discretul australian a achiziționat domeniul Ardfin, situat la 110 km vest de Glasgow, cu 3,5 milioane de lire sterline, și a investit până acum peste 70 de milioane de lire sterline în amenajarea proprietății. Coffey nu a fost primit cu brațele deschise de scoțieni, mai ales după ce s-a aflat că intenționează să scoată domeniul din
circuitul public – fapt care ar fi lăsat un număr de localnici fără loc de muncă. Însă, chiar și după ce a dat asigurări ferme că lucrul acesta nu se va întâmpla, Coffey a
transformat Ardfin într-un club de golf cu circuit închis.

Lucrările de renovare și reamenajare ale domeniului au durat aproape opt ani, inaugurarea fiind prognozată pentru luna aprilie a anului trecut. Însă pandemia a amânat deschiderea până în iulie, clubul primindu-și oaspeții doar până la sfârșitul lui octombrie 2020. Responsabilii domeniului estimează că redeschiderea va
avea loc cu ocazia sărbătorilor de Paște 2021.

Cartierul general Ardfin se află pe insula Jura și este alcătuit din mai multe clădiri:Jura House
A fost construită în secolul al XVIII-lea și rămâne inima domeniului de 12.000 de acri. După ce proprietatea a fost cumpărată de Coffey, clădirea a fost renovată, extinsă și redecorată, astfel că acum are zece dormitoare, o bucătărie cu echipamente de ultimă generație și un spațiu de agrement cu piscină interioară încălzită, simulator de golf și poligon de tir. Milionarul australian folosește Jura House drept casă de vacanță, dar o și închiriază, cu 25.000 de lire pe noapte.
Ardfin Quads
Clădirile originale ale fermelor Ardfin au fost transformate într-o pensiune de lux cu 13 camere, de a căror amenajare s-a ocupat designerul londonez Louise Jones.
The Quads oferă acum condiții de cazare comparabile cu ale unui hotel de cinci stele, la care se adaugă experiența și stilul specific locului, excelent reproduse în designul interior de decoratoare.


Terenul de golf
În 2011, Bob Harrison, arhitectul australian specializat în terenuri de golf, a fost desemnat de Coffey pentru a proiecta un circuit cu 18 găuri în împrejurimile
conacului Jura. Harrison și-a îndeplinit misiunea după ce a călătorit de la Sydney la Ardfin de 27 de ori. „Este locul meu favorit de pe acest pământ. Sunt, pur și simplu, recunoscător că am luat parte la acest proiect. Este probabil lucrul cel mai important pe care l-am făcut în viața mea”, a declarat Harrison, în vârstă de 70 de ani. De punerea în aplicare a proiectului s-a ocupat SOL, o companie specializată, care a amenajat și terenurile de golf din Scoția ale fostului președinte Donald Trump. Terenul a fost inaugurat anul trecut și este deja inclus în turneele de golf de top.
Pentru cei care nu fac față porțiunilor dificile ale circuitului, gazdele pun la dispoziție o zonă de inițiere sau un teren informal, cu mai puține găuri. Echipamentul poate fi închiriat sau cumpărat de la magazinul existent în locație.

Domeniul
Cu 12.000 de acri pe 12 insule și 12 km de coastă, Ardfin este locul perfect pentru mișcare în aer liber, fie că e vorba de sporturi nautice, jocuri de plajă, vânătoare sau pescuit. Dacă oferta existentă nu vă satisface, personalul este flexibil și deschis inițiativelor oaspeților.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii