FacebookTwitterLinkedIn

Obligaţiunile vor fi tranzacţionate sub simbolul bursier ELMAS23.

Emisiunea are o valoare nominală de 4 milioane de lei şi cuprinde 40.000 de obligaţiuni cu o maturitate de trei ani şi o valoare nominală de 100 de lei pe obligaţiune. Obligaţiunile au fost emise în octombrie 2020 şi au o dobândă fixă de 9% pe an, plătibilă trimestrial.

Reamintim că, în perioada 15-30 octombrie, Golden Foods Snacks a derulat un plasament privat pentru vânzare de obligaţiuni, intermediat de BRK Financial Group. Obligaţiunile au fost emise la finalul lunii octombrie şi au fost alocate unui număr de 70 de investitori, dintre care 6 persoane juridice şi 64 de persoane fizice.

Fondurile atrase de companie vor fi utilizate pentru mărirea capitalului de lucru (300.000 de euro), precum şi pentru realizarea unor investiţii, printre care achiziţionarea clădirii în care îşi desfăşoară activitatea în Filipeştii de Pădure (500.000 de euro), în vederea reducerii costului cu chiria, şi achiziţionarea unei linii de producţii pentru pufuleţi, pentru extinderea gamei de produse din portofoliu (200.000 de euro).

Listarea obligaţiunilor companiei pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB a fost asistată de BRK Financial Group.

Cele două runde de finanțare derulate în decursul a mai puțin de un an și jumătate de Golden Foods Snacks demonstrează din nou că investitorii de la Bursa de Valori București sunt dispuși să susțină companiile în dezvoltare și cu atât mai mult companiile ale căror produse le consumă. Vorbim de o sumă cumulată de 8,7 milioane lei, bani pe care compania îi folosește pentru dezvoltare. (…) Deja ne apropiem de 40 de emisiuni de obligațiuni listate doar din 2019 până în prezent, cu o valoare totală de peste 2,1 miliarde de euro“, a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

Compania a venit pentru prima dată la Bursa de Valori București în decembrie 2019, când a listat pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare o emisiune de obligațiuni în valoare cumulată de 4,7 milioane lei și cu o maturitate de 3 ani.

Golden Foods Snacks a fost înființată în 2009, iar ulterior în data de 17 mai 2019 a fost transformată din SRL în SA, având ca principal obiect de activitate prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor, iar portofoliul de produse al societății include marca Elmas (semințe, nuci și alune, fructe deshidratate, fructe deshidratate soft și mixuri) și mărcile pentru partenerii societății (mărci private).

Societatea are un capital social de 23,5 milioane lei, divizat în 2,3 milioane de acțiuni cu o valoare nominală de 10 lei. GF Holdings Limited deține 55,78% din acțiunile Golden Foods Snacks (aport în numerar), iar Golden Brands Limited are 44,22% din acțiuni (aport în natură – marca „ELMAS natura de inspiră”).