Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Afaceri |
|

Glovo își extinde operațiunile în Africa

Glovo, una dintre cele mai cunoscute platforme de livrare în mai multe categorii din lume, a anunțat extinderea operațiunilor sale în Africa, inclusiv în Ghana și Tunisia, ajungând astfel la un total de șapte țări de pe continent.
5DS_3340-Editar (2)

Până în prezent, investiția Glovo în regiune are o valoare totală de 25 milioane de euro, iar compania se așteaptă să investească alte 50 milioane de euro în următoarele 12 luni, pentru a accelera expansiunea.

„ (…) Credem că există o oportunitate imensă de a ajuta la accelerarea digitalizării în aceste țări și de a veni în întâmpinarea cererii în creștere pentru cumpărăturile și livrările online și lucrăm îndeaproape cu partenerii noștri locali pentru a comercializa și livra bunurile lor prin intermediul aplicației”, afirmă Sacha Michaud, cofondator Glovo.

Ca urmare a celorlalte achiziții efectuate la începutul acestui an în Europa Centrală și de Est, Glovo și-a extins operațiunile în 23 de țări, iar prezența sa în Africa reprezintă peste 30% din amprenta sa geografică.

„ (…) A existat o creștere fără precedent în livrarea de produse la cerere în Africa, iar extinderea serviciilor noastre în țări și orașe noi reflectă această tendință și dovedește angajamentul nostru față de continent. Așteptăm cu nerăbdare să punem la dispoziția noilor utilizatori mâncare, alimente, produse farmaceutice și nu numai, printr-o simplă apăsare de buton”, a precizat și William Benthall, Directorul General Glovo pentru Africa Subsahariană.

Aplicația Glovo este deja disponibilă în Maroc, Uganda, Kenya, Ghana, Coasta de Fildeș și Nigeria, iar serviciile platformei sunt prezente în peste 40 de orașe, pentru mai mult de 300.000 de utilizatori, 8.000 de restaurante și 12.000 de curieri. Glovo a lansat operațiuni în Accra (Ghana) la începutul acestui an, luna trecută în orașul Tema (Ghana) și urmează să se lanseze în Tunis (Tunisia) în luna octombrie.

 

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii